Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia sa pridáva k protestujúcim proti Gorile: Sme s vami na jednej lodi!

Jeden z ťažkoodencov: Počas protestu dostal kvetinu Zobraziť galériu (2)
Jeden z ťažkoodencov: Počas protestu dostal kvetinu

BRATISLAVA - Strážcovia zákona podávajú protestujúcim proti megakauze Gorila pomocnú ruku. Budú im nápomocní a počas piatkových demonštrácií "nebudú robiť žiadne manévre." Oznámil to dnes minister vnútra Daniel Lipšic, ktorý tiež informoval o existencii "provokatérov" a prezradil, kedy zverejní prvé informácie z vyšetrovania.

Priebeh zhromaždení chcú vraj narušiť provokatéri

Organizátori piatkových protestných zhromaždení sa môžu s dôverou obrátiť na policajných funkcionárov a dohodnúť si s nimi spoluprácu. Polícia bude maximálne nápomocná, vyhlásil aj jej viceprezident Ľubomír Ábel.

Podľa ministra Lipšica existujú informácie o existencii provokatérov, ktorí môžu pokojný priebeh zhromaždení narušiť a prípadne zdiskreditovať ich organizátorov. "Protestujúci a policajti sú na jednej lodi. Aj polícia aj protestujúci chcú, aby zákon platil pre každého," zdôraznil.

Polícia bude podľa neho chrániť ústavné práva občanov - právo pokojne sa zhromažďovať a právo na slobodu prejavu. Tých, ktorí sa budú chcieť pokojne zhromaždiť, bude polícia chrániť, zdôraznil.

Gorila sa nebude dať zamiesť pod koberec, prvé informácie už čoskoro

Minister ďalej povedal, že čiastočné informácie o vyšetrovaní kauzy Gorila budú do niekoľkých týždňov. Budú takého charakteru, že znemožnia, aby sa prípad zamietol pod koberec. "Asi budú aj medializované," dodal minister.

Stovky ľudí, ktorí sa zúčastnili minulý týždeň v piatok na protestnej akcii Gorila, sa cez policajné zátarasy dostali až k vchodu do budovy Národnej rady SR. Protestujúci budovu parlamentu obhádzali banánmi a vajíčkami. Polícia však nezasiahla.

Minulotýždňový postup polície považuje minister za adekvátny, lietajúce banány a vajíčka nekomentoval, pretože pri nich nič nehrozí. 

Demonštranti dávali polícii kvety aj v roku 1989

Polícia sa pridáva k
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: mows.sk, wiki)

Piatkové demonštrácie sa uskutočnia po celom Slovensku

V piatok sa uskutočnia ďalšie protesty proti Gorile. Najväčší si zopakuje hlavné mesto (15-tisíc prihlásených), uskutočnia sa aj v Žiline, vo Zvolene, v Trenčíne, v Košiciach, v Prešove aj v Nitre.

V prípade, že by ste sa chceli pridať, tu sú odkazy na patričné skupiny na Facebooku:

 

 
 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu