Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pezinok okupujú kukláči, začal súd so sýkorkami!

Sýkorovci na dnešnom pojednávaní Zobraziť galériu (15)
Sýkorovci na dnešnom pojednávaní

BRATISLAVA/PEZINOK - Mimoriadne prísne bezpečnostné opatrenia sú dnes na pezinskom špecializovanom trestnom súde, ktorý prejednáva žalobu na jeden zo sýkorovských gangov. Kukláči sú v pojednávacej miestnosti aj okolo budovy.

Obvineniam malo pôvodne čeliť 11 členov gangu. Jeden z nich, Róbert (†35) zo Senca, však v ilavskej väzenici spáchal samovraždu. Vo veľmi vážnom stave je ďalšia zo sýkoriek, Róbertov brat Alexander. Podľa správy z väzenskej nemocnice ho nemôžu navštíviť príbuzní ani advokát. Alexandra previezli do nemocnice 12. augusta po bratovej smrti.

Jeden z advokátov na súde vyhlásil, že na skupinu za mrežami vyvíjali veľký psychický nátlak, ktorý vyvrcholil Róbertovou samovraždou. Podľa neho obvinených vystavili neľudskému zaobchádzaniu, čo mohlo mať vplyv na ich výpovede.

Rodičia mŕtveho údajne podali na dozorujúceho prokurátora a príslušného vyšetrovateľa trestné oznámenie za zneužívanie právomocí. 
 
Údajný šéf skupiny Martin "Rus" Bihári je na úteku a ďalšieho stíhajú na slobode. Na súd teda dnes predviedli siedmych mužov. V tejto kauze obvinili aj jedného z vysokopostavených členov sýkorovcov Ladislava "Dlhého Laca" Bališa, ďalej Viliama "Čierneho Vilka" Rafaela, Juraja "Čapatého" Billika, Richarda "Rikyho" Šulka a Filipa Neráda.

Obžaloba je podaná za 16 skutkov. Ide o zosnovanie organizovanej skupiny, vydieračský únos, hrubý nátlak, podvod, ublíženie na zdraví, nedovolené ozbrojovanie či poškodzovanie cudzej veci. Väčšine obvinených hrozia tresty od 20 do 25 rokov, niektorým aj doživotie.

Polícia 10 členov skupiny zatkla v Bratislave, Senci a Pezinku vo februári 2010. Skupina sýkorovcov je pomenovaná podľa jedného z prvých mafiánskych bosov v novodobej histórii Slovenska - Miroslava Sýkoru, ktorého v minulosti zavraždili. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu