Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Slovensko zasiahne mrazivá noc: Teplota klesne až na - 3 stupne!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Meteorológovia upozorňujú obyvateľov severozápadného Slovenska, Liptova, Oravy, Turca, Spiša, Kysúc a Horehronia, že vo štvrtok sa v skorých ranných hodinách objaví prízemný mráz. Cez víkend by sa však konečne malo vrátiť letné počasie.

Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal pre dané lokality výstrahu prvého stupňa, ktorá vo štvrtok platí od 4:00 hod. do 8:00. Meteorológovia varujú, že v dolinách a kotlinách sa vo výške päť centimetrov nad povrchom ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu až -3 °C. Tento prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny. Denná teplota sa vyšplhá na 20 až 25, na severe okolo 18 stupňov.

Dnes sa očakáva na Slovensku polooblačno, na severe prechodne oblačno. Ojedinele, na severe miestami, od výšky 2000 m snehové prehánky.

Na piatok už predpovedajú meteorológovia pomerene teplé počasie. Môžu sa však vyskytnúť ojedinele slabé zrážky. Denná teplota 24 až 28, na severe okolo 22 stupňov.

Meteorológovia nás však potešili aspoň predpoveďou na víkend. Ten by mal byť už pekný a teplý. V sobotu 30 a v nedeľu by mohlo byť dokonca až 31 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu