Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Večerné zemetrasenie vystrašilo obyvateľov Hubiny

Obec Hubina
Obec Hubina

BRATISLAVA - Pod nohami obyvateľov obce Hubina sa v stredu večer triasla zem. Niekoľkým z nich sa dokonca zdalo, že sa s nimi hýbu ich domovy, iní počuli akoby silnú ranu. Vedci z SAV potvrdili, že išlo o slabé zemetrasenie.

"Každý to vnímal inak," popísala udalosť, ktorú zaregistrovali obyvatelia celej obce, starostka Jana Myjavcová. Väčšina z nich cítila, ako sa pod nimi trasie zem. Niektorí mali pocit, že sa a s nimi hýbu ich príbytky a našli sa aj takí, ktorí počuli tlmenú ranu. Otrasy o pol deviatej večer podľa Myjavcovej cítili v Moravanoch aj v neďalekých Piešťanoch.

Lucia Fojtíková z Geofyzikálneho ústavu SAV potvrdila, že išlo o zemetrasenie. Podľa nej však išlo o mimoriadne slabé otrasy s magnitúdom okolo 1,5 a je prekvapivé, že ich obyvatelia obce cítili. Podrobnejšie údaje však nie sú k dispozícii, pretože zamestnanci ústavu sú počas dnešného dňa v teréne.

 

Stali ste sa svedkom mimoriadnej udalosti? Boli ste pri tom a podarilo sa vám zachytiť unikátne okamihy?

Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu