Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zastupujúci GP Tichý rozhoduje a kauze svojho kamaráta

Ladislav Tichý Zobraziť galériu (2)
Ladislav Tichý

BRATISLAVA - Prvý námestník generálneho prokurátora Ladislav Tichý sa vylúči z rozhodovania o trestnej veci prokurátora Michala Barilu a sudcu Štefana Michálika. Informovala o tom hovorkyňa generálneho prokurátora Jana Tökölyová.

Denník Sme uviedol, že sudca najvyššieho súdu Michálik sa kamaráti so zastupujúcim šéfom prokuratúry Tichým, ktorý práve rozhoduje o jeho korupčnom prípade. Michálik účasť na úplatkárskej afére popiera.

Polícia Michálika od marca podozrieva, že je zapletený do korupčnej kauzy. Prokurátor Barila mal cez tohto sudcu podľa vyšetrovateľa vybavovať za úplatok prepustenie obvineného z väzby.

Generálna prokuratúra údajne doteraz neoznámila, či požiada ústavný súd o vydanie sudcu na trestné stíhanie. "Tichý práve rozhoduje, či celú vec nezastaví. Ako zastupujúci šéf má aj takú právomoc," uvádza sa v Sme.

Lipšic prípad spomenul aj na tlačovej besede, ktorá mal dnes s ministerkou spravodlivosti Luciou Žitňanskou o potrebe zmien v justícii. Upozornil na existujúce väzby medzi prokurátormi či sudcami.

Vrátil sa aj k medializovanej párty právnikov, na ktorej jeden advokát mal v ruke nefunkčný samopal a modré slúchadlá podobne ako vrah Harman z Devínskej Novej Vsi. „Dnes je na stole pána Tichého podnet na zbavenie imunity jedného zo sudcov, ktorý bol na tejto oslave jeho spolustravníkom. Ako asi myslíte, že pán námestník Tichý rozhodne, čo myslíte?“ spýtal sa Lipšic.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu