Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Bratislave nakrútili zrážku lokomotívy s autom!

Mohutná lokomotíva tlačila auto niekoľko metrov Zobraziť galériu (6)
Mohutná lokomotíva tlačila auto niekoľko metrov

BRATISLAVA - Toto ste ešte nevideli! Pre efektné, ale poriadne nebezpečné predstavenie sa rozhodli hasiči počas dnešného Európskeho dňa bezpečnosti na železničných priecestiach. Do auta, zaparkovaného na trati v železničnom areáli v Bratislave, nechali naraziť mohutnú lokomotívu.

Hasiči po simulovanej zrážke pribehli k zničenému autu. Z interiéru vyniesli figuríny a previezli ich k pripravenému záchranárskemu vrtuľníku. Keby namiesto nich boli živí ľudia, lekári by mali pravdepodobne plné ruky práce.

Deň bezpečnosti na priecestiach organizovali železnice spolu s rezortom dopravy, políciou, hasičmi, zdravotníkmi aj s leteckými záchranármi. Slovensko sa zapája po tretíkrát.

Na niekoľkých miestach na Slovensku dnes prebehnú akcie zamerané na kontrolu dodržiavania predpisov a bezpečnosti pri prechádzaní cez priecestia. Súčasťou podujatia je aj kampaň, počas ktorej sa na staniciach rozdávajú brožúrky s pravidlami pre bezpečnú cestu cez koľajnice.

Pri zrážkach na priecestiach zomiera každoročne niekoľko ľudí, mnoho sa ich zraní. Mimoriadne tragicky sa skončil stret autobusu s vlakom v Polomke v roku 2009. Zahynulo 12 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu