Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Matovič o Radičovej: Používa Ficove riešenia

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Nezávislý poslanec Igor Matovič tvrdí, že kabinet Ivety Radičovej ide v prípade kauzy prenájmu budovy daňového riaditeľstva v šľapajach minulej vlády. Podľa neho by mal šéf DR Miroslav Mikulčík odstúpiť alebo by ho mali odvolať. Hoci premiérke vyjadril plnú dôveru, o zotrvaní ministra financií Ivana Mikloša vo funkcii má pochybnosti.

"Očakával som, že rozhodnutie bude odvážnejšie. Pripadá mi, že pokračujeme v šľapajach Roberta Fica. On používal takéto riešenia," reagoval Matovič na uznesenie SDKÚ-DS, aby v kauze rozhodol Najvyšší kontrolný úrad. Matovičovi toto riešenie nestačí. "Je to len naťahovanie času a neriešenie problému. Toto presne robil Fico," zdôraznil poslanec. Rovnako sa mu nepáči, ako sa obhajuje kauza DR. "Myslím si, že keď niekto pred nami urobil špinavosť, my urobíme menšiu, je to stále špinavosť a nemôžeme argumentovať tým, že je to menšia špinavosť," povedal.

Prípad podľa neho treba riešiť aj zrušením nového tendra na prenájom budovy. Domnieva sa, že ju opäť vyhrá Ondrej Ščurka (SDKÚ-DS), keďže má možnosť dať najlepšiu ponuku. "Treba zrušiť a zastaviť súťaž a tiež nech urobia analýzu a dokážu nám, že je účelné zlúčiť úrady do jednej budovy," zdôraznil.

Matovič je sklamaný, ako sa k prípadu postavili strany KDH, Most-Híd a SaS. Očakával, že sa razantnejšie postavia na stranu premiérky a budú žiadať vyvodenie zodpovednosti. Trojicu strán vyzýva, aby žiadali Mikulčíkovo odstúpenie a netvárili sa, že nevidia, čo sa deje. "Kto sa tvári, že svinstvo nevidí, rovnako ho pácha," odkázal im.

Prípadom sa zaoberalo v utorok vedenie SDKÚ-DS na zasadnutí prezídia strany. Radičová a Mikloš aj po ňom zotrvávajú na svojich odlišných postojoch ohľadom zotrvania Mikulčíka vo funkcii generálneho riaditeľa DR SR. "Pokiaľ poznám stanovisko, ktoré vám bolo predložené, zotrvávam ja na svojom postoji, pán minister na svojom postoji. Prijali sme kompromis, musí to rozhodnúť NKÚ," priblížila popoludní výsledky približne štvorhodinového rokovania Radičová.



Matovič o Radičovej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu