Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Chaos v bratislavskej MHD

Meškanie spojov a ranná tlačenica sprevádza cestujúcich takmer každé ráno.
Meškanie spojov a ranná tlačenica sprevádza cestujúcich takmer každé ráno.

BRATISLAVA - Obyvatelia hlavného mesta sú zúfalí! Cestujú v natrieskaných autobusoch ako dobytok! Grafikony spojov sa v mnohých prípadoch nezhodujú so skutočnými odchodmi vozidiel. Spoje vynechávajú a často meškajú až štyridsať minút! Ľudí chytá zlosť - kto je za to zodpovedný?!

„Za nerváčenie v dopravnej špičke by nám mali pri meškaní spojov vracať cestovné,“ myslí si Bratislavčan (35). S jeho názorom súhlasia aj mnohí obyvatelia Lamača, Dlhých dielov, Karlovej Vsi a Kramárov. V týchto mestských častiach sú problémy s mestskou hromadnou dopravou (MHD) azda najvypuklejšie.

„V MHD nie je možné vracať cestovné ako v leteckej alebo vlakovej doprave, pretože príchody spojov nie sú garantované,“ tvrdí Peter Pankrác z koordinácie dopravy MHD. Podľa jeho slov je meškanie autobusov spôsobené tým, že na preťažených komunikáciách chýbajú jazdné pruhy pre tieto vozidlá. Z tohto dôvodu meškajú 5, 10, a dokonca niekedy až 40 minút.

„Na Pražskej ulici urobili takéto ,bus pruhy´ a situácia sa zlepšila. Na niektorých cestách to však nie je možné. Nové komunikácie už takéto pruhy budú mať,“ ubezpečuje Pankrác.

Čo chystá na zlepšenie dopravy magistrát? „Prínosom bude rýchla električka do Petržalky, ktorá tu odbremení autobusovú dopravu,“ povedala hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová.

Dopravný podnik: Meškáme, ale nie našou vinou
Najmä v čase medzi 7.00 hod. a 8.30 hod. sa meškania autobusov pohybujú od 20 do 30 minút. „Nie sú však výnimočné ani meškania až do 40 minút v oblasti Polianok a Lamačskej cesty,“ priznáva Bronislav Weigl, riaditeľ rezortu prevádzky a techniky MHD. „Linky idúce z Dlhých dielov, Karlovej Vsi, Kramárov a z opačnej strany majú na zastávke Sokolská meškania, ktoré presahujú aj interval týchto liniek, čo môže budiť dojem predčasných odchodov,“ tvrdí Weigl. Podľa neho sú za meškania zodpovedné pre jazdnosť komunikácií, uzávery, nehody a iné skutočnosti, ktoré nezapríčiňuje dopravný podnik.

NA TÚ JAZDU NEZABUDNEM!


Prežili ste počas cestovania v MHD niečo neuveriteľné, čo vám vyrazilo dych? Podeľte sa o to s čitateľmi Nového Času! Svoje postrehy a krátke príbehy posielajte na mailovú adresu: mhd@novycas.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu