Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hrozí silný nárazový vietor, platí najvyššia výstraha!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav podvečer aktualizoval výstrahu 3. stupňa pred vetrom. Aktuálne platí táto najvyššia výstraha do 10. apríla do 6:00 aj pre región Šariš (okresy Prešov, Sabinov a Vranov nad Topľou), severovýchod (okresy Bardejov, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník).

Okrem toho platí už od obeda tento najvyšší tretí stupeň výstrahy pred silným vetrom rovnako do 10. apríla do 6:00 pre región Gemer (okresy Gelnica, Revúca, Rožňava), Spiš (v okresoch Poprad, Kežmarok, Levoča, Spišská Nová Ves), Horehronie a Turiec (v okresoch Turčianske Teplice, Banská Bystrica, Brezno), Liptov a Turiec (v okresoch Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš), Orava a Kysuce (v okresoch Kysucké Nové Mesto, Čadca, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín), severozápad (v okresoch Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Žilina) a horné Ponitrie ( v okresoch Topoľčany, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Zlaté Moravce). Na hrebeňoch hôr sa v čase výstrahy očakáva miestami výskyt mimoriadne silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 30 - 45 metrov za sekundu. "Táto rýchlosť predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti extrémne vysoká. Pravdepodobnosť výskytu mimoriadnych škôd a ohrozenia ľudských životov je veľmi vysoká," uvádza sa na internetovej stránke SHMÚ.

Nižší, druhý stupeň výstrahy pred vetrom platí do 9. apríla do 18:00 pre Záhorie a Podunajskú nížinu a do 20:00 pre juhovýchod a krajný východ. Najnižší prvý stupeň výstrahy pred vetrom platí pre stredné Pohronie a juh stredného Slovenska, a to do 9. apríla do 18:00.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu