Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Traja mladí Košičania zaútočili na policajnú hliadku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/KOŠICE - Policajný vyšetrovateľ obvinil z prečinu útoku na verejného činiteľa spáchaného formou spolupáchateľstva troch Košičanov, 25-ročného Tomáša T., 24-ročného Stanislava S. a 23-ročného Tomáša B.

Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, mladí muži ešte v piatok v noci na zastávke MHD na Toryskej ulici v Košiciach napadli policajtov, ktorí voči mladíkom zakročili, keďže mali podozrenie, že sa dopustili priestupku proti majetku a verejnému poriadku. Útočníci dvoch členov hliadky fyzicky napadli, pričom jednému poškodili rovnošatu a spôsobili mu zranenia bez práceneschopnosti a druhému policajtovi spôsobili zranenia s dobou liečenia do troch týždňov.

Na miesto incidentu štartovali ďalšie policajné hliadky, ktoré za použitia donucovacích prostriedkov útočníkov predviedli na policajné oddelenie. "Po predvedení jeden z útočníkov, Tomáš T., krvácal z nosa, avšak lekárske ošetrenie odmietol," dodala Mésarová. Použitie donucovacích prostriedkov bolo vyhodnotené ako oprávnené a v súlade so zákonom. Obvineným mladíkom za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, stíhaní sú na slobode.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu