Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Takmer tridsaťmiliónový jackpot prepadol v prospech Tiposu

BRATISLAVA - Takmer tridsať miliónov korún, ktoré ešte v júli vyhral neznámy tipujúci v číselnej hre Loto, prepadli v prospech štátneho prevádzkovateľa lotérie Tipos. Po výhru si totiž v stanovenej lehote, ktorá uplynula dnes popoludní, nikto neprišiel. ČTK to povedal riaditeľ odboru prevádzky lotérií a obchodu Tiposu Milan Homoľa. Prepadnuté peniaze spoločnosť využije na výplatu výhier.

"Je to prvá miliónová výhra v histórii Tiposu, ktorú si nikto neprevzal," poznamenal Homoľa. Tipujúci pravdepodobne stratil tiket alebo zabudol, že vôbec uzatvoril stávku, dodal. Tiket so šiestimi výhernými číslami 5-11-20-32-35-48 bol podaný 17. júla na pošte v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves.

Neprevzatá výhra vo výške 29,37 milióna korún je podľa Homoľu jedenástou najvyššou v histórii Tiposu a v poradí 62., ktorá je vyššia ako 10 miliónov Sk. Vôbec najvyšší jackpot v Lote, 90 miliónov korún, padol minulý rok. "Výherca sa vtedy prihlásil do týždňa," pripomenul Homoľa. Tento rok podľa neho všetkých šesť čísel zatiaľ uhádlo šesť tipujúcich.

Takmer tri desiatky miliónov, ktoré dnes prepadli v prospech Tiposu, spoločnosť postupne opäť vloží do hry, a to vo forme dotácii budúcich jackpotov v Lote. Tipos z nich pokryje tiež prípadnú výhru v takzvanej prémiovej hre, ktorú vyhlasuje jeden až dvakrát ročne. "Vtedy môžu tipujúci okrem bežného jackpotu v prvom alebo druhom ťahu Lota vyhrať ďalších 30 až 40 miliónov Sk," doplnil Homoľa. Výherné čísla v Lote sa žrebujú v dvoch ťahoch každý týždeň v stredu a v nedeľu; minimálny jackpot v každom ťahu sú tri milióny Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu