Pondelok10. jún 2024, meniny má Margaréta, Gréta, zajtra Jesika

Prežila 43 rán nožom: Stále žijem v strachu

Matka a dcéry Moniky Laskovskej, ktorá prežila brutálny útok priateľa. Zobraziť galériu (3)
Matka a dcéry Moniky Laskovskej, ktorá prežila brutálny útok priateľa.

OLCNAVA – Monika Laskovská (37) z dedinky Olcnava v okrese Spišská Nová Ves si môže konečne vydýchnuť. Muža, ktorý ju 15. apríla 2004 surovo 43 ranami dobodal nožom a zbil motykou, poslal Najvyšší súd na dvanásť rokov za mreže za pokus o vraždu.

Sympatická blondínka, matka troch dcér (18, 15 a 14) sa z útoku dodnes nespamätala. Myslí si, že Štefan Kozub (40) - muž, ktorý ju fyzicky i psychicky poznačil na celý život, by si zaslúžil tvrdší trest. „Je to málo,“ tvrdí žena, ktorej útočník zasadil po celom tele až 43 rán nožom.

Na otrasný zážitok spred vyše 2 rokov spomína nerada. Keď na ňu zaútočil, Štefana poznala 4 mesiace. Boli si sympatickí, čoskoro sa prisťahoval do jej rodičovského domu. Až neskôr zistila, že je ženatý, hoci tvrdil, že sa rozviedol. „Dva dni pred útokom ma zbil. Vyčítala som mu, že mi klamal a poslala som ho preč. Vrátil sa o dva dni, vraj chce so mnou žiť. Vtrhol do domu, vytiahol nôž a začal ma bodať. Doma boli vtedy dcéra a mama. Bránila som sa, vybehla na dvor. Ľahla som si na trávu a tvárila sa, že už nežijem. Ale on ma bodal ďalej. Bolo to strašné!“ zaspomínala na kritické chvíle M. Laskovská.

Záchranku podľa jej slov zavolala dcéra. Z nemocnice M. Laskovská odišla po niekoľkých dňoch na vlastnú žiadosť, hoci mala vážne poranené pľúca. Jazvy z rán nožom má dodnes po celom tele. Najviac jaziev jej však ostalo na duši.

Dodnes má strach, rovnako aj jej dcéry. „Bojím sa v súvislosti s tým prípadom k čomukoľvek vyjadriť. Som rada, že sa súdny proces konečne uzavrel. Je to pre mňa pocit zadosťučinenia. No bojím sa toho, čo sa stane, keď ho z basy pustia. Ešte z vyšetrovacej väzby mi písal výhražné listy,“ konštatovala Olcnavčanka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu