Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Hopta: Skupinám v KSS nejde o socializmus, ale o 31 miliónov

Ivan Hopta
Ivan Hopta

BRATISLAVA - Predseda strany Úsvit Ivan Hopta tvrdí, že skupinám, ktoré v tomto období bojujú o moc v Komunistickej strane Slovenska, už nejde o myšlienku socializmu, ale len o možnosť priživiť sa na takmer 31 miliónoch, ktoré KSS získala za hlasy a na svoju činnosť. Uviedol to vo vyhlásení, ktoré dnes poskytol agentúre SITA. ÚV KSS v sobotu skonštatoval, že za volebný neúspech strany môže nedostatočne reprezentatívny líder a slabo odborní kandidáti.

Hopta ako bývalý dlhoročný podpredseda ÚV KSS upozorňuje na to, že "práve ten istý ÚV KSS držal Ševca vo funkcii a dokonca ho presadil za volebného lídra a zároveň tí istí členovia ÚV KSS schvaľovali kandidátku, o ktorej teraz tvrdia že bola odborne nekompetentná."

Hopta preto začne v najbližších dňoch rozhovory s niektorými nespokojnými členmi ÚV KSS, ako aj s bývalými poslancami Karolom Fajnorom a Michalom Vajdom o možnosti ich prechodu do strany Úsvit a o jej následnej reorganizácii na stranu, ktorá by bola výrazne ľavicová a svojím programom akceptovateľná spoločnosťou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu