Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bratislavská Petržalka bude mať Viedenskú bránu za vyše miliardu

Viedenská brána Zobraziť galériu (2)
Viedenská brána

PETRŽALKA - Na pravom brehu Dunaja bude stáť Viedenská brána! Komplex dvoch veží postavia do jesene 2008 oproti železničnej stanici. V blízkosti tejto stavby budú vypravované rýchlovlaky TGV na trati Paríž - Bratislava.

„Viedenská brána sa skladá z trojpodlažného základu a dvoch výškových budov. V základni budú menšie obchody, reštaurácie, bowling, fitnescentrum a krytá pasáž. Nadviaže na petržalské korzo. V krátkom čase by tu mala pribudnúť aj ľadová plocha,“ povedal šéf predstavenstva spoločnosti Vienna Gate 1 Roman Balogh. Investície do stavby sa odhadujú na vyše miliardu korún. Prvý vežiak s názvom Viedeň bude mať 80 metrov (24 podlaží). Budú v ňom apartmány na dlhodobejší prenájom.

V druhom, 60-metrovom vežiaku (16 podlaží), pomenovanom Brána, vzniknú priestranné byty. Budovy budú natočené oproti sebe, a to v 15 stupňovom uhle, aby pripomínali pohyb otvárajúcej sa brány. Nepravidelnosť tvarov, priestranné balkóny a veľké okenné otvory dotvoria zaujímavý vzhľad veží. Na vrchole Viedne otvoria vyhliadkovú kaviareň. Staré Mesto, Devín, Malé Karpaty, Podunajsko s vodným dielom Gabčíkovo či pahorky blízkeho Rakúska si tak vychutnáme z vtáčej perspektívy, a to pri dobrej káve alebo vychladenom pive.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu