Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Kam sa podejú exposlanci?

Na záverečnej slávnostnej schôdzi konečne sála nezívala prázdnotou. Že by za to mohla nostalgia za starými dobrými časmi? Zobraziť galériu (3)
Na záverečnej slávnostnej schôdzi konečne sála nezívala prázdnotou. Že by za to mohla nostalgia za starými dobrými časmi?

BRATISLAVA - Sedenie v parlamentných laviciach sa definitívne končí pre viac ako 40 poslancov. Na rozbeh do normálneho života dostanú 5-mesačné odstupné a notebook. Niektorí už majú jasno v tom, kam sa budú uberať ich ďalšie kroky. Nájdu sa aj takí, ktorí dúfajú, že keď sa ich strane „zadarí“, zostanú aj naďalej pracovať na teplom miestečku vo vysokej politike mimo parlamentu.

Na slávnostnej štvrtkovej schôdzi sa stretli, tak ako naposledy vari len na tej otváracej, takmer všetci zákonodarcovia. Ich pôsobenie zakončila hymna a hostina. K tým, ktorí sa celkom určite rozlúčili so svojimi kolegami patrí aj parlamentná kráska Zuzana Plháková, ktorú na kandidátku nezaradila SDKÚ. Tá na otázku, čo bude robiť bez parlamentu, reagovala: „Konečne žiť normálny život a venovať sa koncipienstvu v advokátskej kancelárii.“ V parlamente skončil aj exposlanec HZDS, dnes nezávislý Gustáv Krajči. Niekdajší učiteľ Novému Času prezradil, že sa chce venovať právnemu poradenstvu. „Pedagogiku som zavesil na klinec. Môžem sa venovať aj trénovaniu. Mám druhú trénerskú triedu vo futbale aj v basketbale.“ V parlamente bude chýbať starý harcovník z SDKÚ Roman Vavrík. „Nie som z toho vydesený na smrť, hádam nezostanem nezamestnaný,“ povedal pre Nový Čas. Vedel by si predstaviť aj rodinný biznis so synmi. S parlamentnými výhodami sa lúči aj známy extrémista Ján Cuper, ktorý vďaka alkoholovým excesom bude radšej prednášať na vysokej škole a zarábať i ako advokát. Jeho exkolega Viliam Soboňa si vie predstaviť svoje pôsobenie nielen v politike, ale ťahá ho to aj ku kúpeľníctvu. Eva Černá z ANO sa chce uplatniť v charite a jej kolegyňu Beátu Brestenskú s otvorenou náručou čakajú na Prírodovedeckej fakulte UK. Najviac odchádzajúcich je medzi tými, ktorí sa rozhodli byť nezávislými a odišli z HZDS či ANO.


Kto sa ešte do parlamentu nevráti?
HZDS: Milan Cagala, Gabriel Karlin, Stanislav Husár
ExHZDS: Vojtech Tkáč, Miroslav Abelovský, Ladislav Polka
SMK: József Kvarda, Pál Farkas, Erzsébet Dolník, István Harna
SDKÚ: Libuša Martinčeková, Karol Mitrík, Jozef Banáš
ExANO: Jozef Heriban, Ján Drgonec, Ľubomír Lintner, Peter Biroš, Anton Danko, Stanislav Kropilák, Pavol Kuljaček, Jozef Elsner, František Tóth, Robert Nemcsics
ExKSS: Ivan Hopta, Herman Arvay
Smer: Bohumil Hanzel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu