Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Pado prepustil troch policajtov obvinených z incidentu v Petržalke

Minister vnútra Martin Pado dnes podpísal rozhodnutie o prepustení troch policajtov, ktorí boli aktérmi potýčky v Petržalke.
Minister vnútra Martin Pado dnes podpísal rozhodnutie o prepustení troch policajtov, ktorí boli aktérmi potýčky v Petržalke.

BRATISLAVA - Minister vnútra Martin Pado dnes podpísal rozhodnutie o prepustení troch policajtov, ktorých pre piatkovú potýčku v bratislavskej mestskej časti Petržalka obvinili pre trestné činy ublíženia na zdraví so zbraňou a výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva.

Ako agentúru SITA ďalej informovala Natália Hattalová z komunikačného odboru Ministerstva vnútra (MV) SR, policajti porušili služobnú prísahu, respektíve služobnú povinnosť zvlášť hrubým spôsobom a "ich ponechanie v služobnom pomere by bolo na ujmu dôležitých záujmov štátnej služby." Študenti Akadémie Policajného zboru, 25-ročný Martin M. a o rok starší Jozef R. boli minulý týždeň spolu s 32-ročným Petrom Z. z Úradu hraničnej a cudzineckej polície účastníkmi potýčky v Petržalke. Ich priamych nadriadených bude disciplinárne riešiť riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície a rektor Akadémie Policajného zboru. Okolnosti incidentu, jeho motívy a následky policajti ďalej vyšetrujú, potvrdili však, že viacerí účastníci incidentu boli pod vplyvom alkoholu.

Pado v súvislosti s incidentom rozhodol aj o odvolaní generálnej riaditeľky Sekcie personálnych a sociálnych činností MV SR Anny Kráľovej a o sprísnení kritérií posudzovania uchádzačov pri psychologických vyšetreniach v rámci prijímacieho konania do Policajného zboru. Súčasťou opatrení je tiež posilnenie oddelenia služobnej činnosti Akadémie Policajného zboru o dvoch zamestnancov, ktorí budú zabezpečovať starostlivosť o poslucháčov denného štúdia na Akadémii Policajného zboru.

Sekcia personálnych a sociálnych činností MV SR, prezident Policajného zboru a rektor Akadémie Policajného zboru musia zároveň ministrovi vnútra do 15. júna predložiť návrh opatrení na odstránenie negatívnych javov v konaní príslušníkov Policajného zboru.

Podľa svedkov incidentu skupinka mladých sa okolo polnoci z piatka na sobotu vracala domov a na balkóne jedného obytného domu videli stáť troch mužov. Následne z balkóna vyletela plechovka, ktorú hodili späť. Traja mladí muži z balkóna vyšli na ulicu, pritom jeden druhému hovorili, že majú strieľať na nohy. Útočníci tvrdili, že sú policajti. Namiesto legitimovania sa však údajne vytiahli pištole. Po bitke skončil jeden z mužov v nemocnici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu