Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V perníku našiel skrutku!

Keď Radko zahryzol do perníka, objavil v ňom hlavičku skrutky. Zobraziť galériu (2)
Keď Radko zahryzol do perníka, objavil v ňom hlavičku skrutky.

SKALICA - Sladká desiata mohla byť pre Radka Romančíka (12) zo Skalice osudná. V perníku Bombi našiel školák 3-centimetrovú skrutku! Bola zapečená vo vnútri a doteraz je obalená kúskami perníka. Radko mal šťastie, že si skrutku všimol skôr, ako ju mohol prehltnúť. Spoločnosť I.D.C. Holding, ktorá perník vyrobila, chce prípad dôkladne vyšetriť.

„Zahryzol som do perníka a zrazu som si všimol, že dnu je klinec. Zľakol som sa! Neviem, čo by sa stalo, keby ho jedlo malé dieťa. Mohlo by sa zadusiť!“ povedal Radko. Perník si kúpil v diskontných potravinách neďaleko školy asi pred týždňom. „Kúpil som ich do školy asi desať, lebo boli zlacnené, “ spomína školák. Nepríjemné prekvapenie mu však obľúbené perníky neznechutilo. „Aj dnes som mal jeden na desiatu. Ale jedol som opatrne. Bál som sa, aby som neprehltol klinec a nezadusil sa,“ dodal. Svedkami nebezpečného nálezu v perníku boli Radkovi spolužiaci. Potvrdili, že predmet bol v pochúťke zapečený.

Predavačka v potravinách, kde Radko perník s klincom kúpil, si ho vzala naspäť s tým, že ho odovzdá obchodnému zástupcovi. Potvrdila, že doteraz podobné sťažnosti v obchode nemala. „Takýto prípad si nepamätám,“ dodala. Prekvapená je aj firma I.D.C. Holding. „Je nepravdepodobné, aby sa do našich výrobkov dostal kovový predmet,“ povedal člen predstavenstva Jozef Trnovec. I.D.C. vyprodukuje ročne niekoľko sto miliónov kusov výrobkov. Vlani mali iba päť sťažností na kvalitu, žiadna sa však netýkala kovového predmetu. „Sťažnosť podrobne prešetríme. Výsledky prerokuje vedenie spoločnosti a prijme nápravné opatrenia. Verejnosť budeme o všetkom informovať. Jednoznačne sprísnime kontrolu na všetkých úrovniach,“ dodal J. Trnovec.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu