Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Markíza: KDH podľa Mečiara rokovalo s Malchárkom o nominantoch v SE

Mečiar obvinil KDH z hrubého poškodenia cirkvi a Svätej stolice v súvislosti so snahami prijať výhradu svedomia.
Mečiar obvinil KDH z hrubého poškodenia cirkvi a Svätej stolice v súvislosti so snahami prijať výhradu svedomia.

BRATISLAVA - Predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Minárik podľa šéfa ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara rokoval s ministrom hospodárstva Jirkom Malchárkom o zotrvaní nominantov KDH v Slovenských elektrárňach aj po odchode kresťanských demokratov z vlády.

Ako Mečiar uviedol vo včerajšej diskusnej relácii TV Markíza Sito, stretnutie sa uskutočnilo približne pred troma týždňami. Nechcel však uviesť, odkiaľ získal túto informáciu.

Mečiar obvinil KDH z hrubého poškodenia cirkvi a Svätej stolice v súvislosti so snahami prijať výhradu svedomia. Podľa Mečiara nás totiž Svätá stolica k ničomu nenútila a bola pripravená rokovať. Podľa predsedu KDH Pavla Hrušovského jeho strana požadovala len dodržanie dohôd. Zdôraznil, že obe strany s textom zmluvy o výhrade svedomia súhlasili. Podľa Hrušovského je otázkou rokovaní, či sa výhrada vo svedomí objaví aj v programovom vyhlásení budúcej vlády.

Mečiar včera pripustil, že ĽS-HZDS v minulosti nie vždy správne odhadla sumu na predvolebnú kampaň. Nechcel však povedať, či to znamená, že jeho strana prekračovala zákonom stanovený limit, ktorý bol v minulosti 12 miliónov korún. KDH podľa Hrušovského tento limit vždy dodržalo.

KDH v piatok podľa Hrušovského nezahlasuje v parlamente za vyslovenie nedôvery ministrovi kultúry Františkovi Tóthovi. "Parciálne návrhy na odvolanie ministrov KDH podporovať nebude," zdôraznil Hrušovský. Obaja politici odmietli možnosť povolebnej spolupráce.

Hrušovský odmietol špekulácie, že KDH chce politicky ovládnuť generálnu prokuratúru. Podľa Mečiara za kritikou KDH voči generálnej prokuratúre je odvolanie námestníka generálneho prokurátora Martina Lauka pred niekoľkými mesiacmi. Mečiar vyslovil podozrenie, že Lauko nosil spisy generálnej prokuratúry do centrály KDH.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu