Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Neboli dôkazy, Červenku definitívne oslobodili

Červenka pred súdom v roku 2009
Červenka pred súdom v roku 2009

BRATISLAVA - Romana Červenku, ktorý sa preslávil útekom polícii z nemocničnej toalety, dnes definitívne oslobodili z lúpeže v bratislavskej pobočke VÚB. Krajský súd definitívne potvrdil predchádzajúci verdikt. Chýbali totiž akékoľvek priame dôkazy.

Predsedníčka senátu odovodňovala rozhodnutie napríklad tým, že dokazovanie sa viedlo "veľmi široko," ale neustálil sa skutočný páchateľ skutku. "Nemáme jedinú svedeckú výpoveď o tom, že by páchateľom bol skutočne Roman Červenka. Nikto ho neoznačil za páchateľa skutku," povedala ďalej sudkyňa.

"Som veľmi rada," povedala po verdikte Červenkova matka. Jej syn na pojednávanie neprišiel, za mrežami si odpykáva trest za iný zločin. Listom oznámil trojčlennému senátu, že sa na dnešnom zasadnutí zúčastniť nemieni, mimo iného z dôvodu značnej medializácie kauzy.

Banku v bratislavskej Rači vylúpili 3. januára 2008, páchateľ si z nej vtedy odniesol viac ako 5600 eur. Svedkovia Červenkovi potvrdili, že v čase lúpeže bol v krčme. Odtiaľ bolo blízko do spomínanej prepadnutej banky. Sudca tiež spomenul, že pokiaľ by šiel obžalovaný lúpiť z krčmy, musela by pracovníčka banky, ktorá bola v jeho blízkosti, cítiť cigaretový dym.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu