Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Karikatúry v móde už aj na Slovensku

BRATISLAVA - Predvolebná kampaň má mnoho podôb. Najčerstvejším pokusom ako zaujať pozornosť voliča a zároveň si kopnúť do vládnej koalície sú štyri bilbordy, ktoré sa objavili v našom hlavnom meste. Objednávateľ a autor karikatúry zostávajú zatiaľ v utajení.

Pravdepodobne ovplyvnený súčasnou vlnou záujmu o kontroverzné karikatúry proroka Mohameda sa tajomný neznámy (prípadne tajomná neznáma strana) rozhodol parodovať premiéra Mikuláša Dzurindu, ministra zdravotníctva Rudolfa Zajaca a ministra hospodársvta Jirka Malchárka.

Ústrednými postavami divadla Pentarai sú však nesporne chamtivosť a finančná skupina Penta, ktorá ovláda nitky spojené s bábkami, resp. členmi vlády. Výjav usmievajúceho sa predsedu vlády so svojimi ministrami na kope peňazí dopĺňa „zdelenie“ Ľud môj: Budete siať a kosiť a všetko ku nám na hrad nosiť, pod ktoré kreatívny kreslič podpísal Našich a Vašich. Samotný objednávateľ chce však zostať inkognito. „My o svojich klientoch takéto informácie neuverejňujeme,“ uviedol Robert Lenart, obchodný manažer reklamnej agentúry, ktorá tajomnú objednávku zrealizovala. Aj priemerne informovanému budúcemu voličovi však rýchlo napadne, že vládu ako bábky v rukách finančných skupín najčastejšie vykresľuje víťaz ankiet o najobľúbenejšieho politika.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu