Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO z bezpečnostných kamier: Znásilnenie Poľky v Taliansku, zadržaný migrant prehovoril

Guerlin Butungu Zobraziť galériu (6)
Guerlin Butungu (Zdroj: FB/Guerlin Butungu)

RÍM - Talianska polícia v nedeľu zadržala aj posledného zo 4-členného gangu utečencov, ktorí v jadranskom letovisku Rimini minulý týždeň hromadne znásilnili poľskú turistku, zbili jej partnera a potom znásilnili aj peruánskeho transsexuála. Guerlin Butungu (20), ktorý pochádza z Konga, najprv vyšetrovateľom tvrdil, že je úplne nevinný a na ničom sa nepodieľal, včera však svoju výpoveď pod ťarchou dôkazov zmenil.

Mrazivá spoveď muža, ktorému znásilnili priateľku v talianskom letovisku: Boli ako divá zver

Vyšetrujúci sudca v utorok podľa talianskych médií potvrdil Butunguovo zatknutie po tom, čo mal spolu s ďalšími tromi mladíkmi znásilniť v noci z 25. na 26. augusta na pláži poľskú turistku a o niečo neskôr aj transsexuálnu prostitútku. Obvinený je zo znásilnenia, lúpeže a ťažkej ujmy na zdraví. Jeho komplicmi boli dvaja marockí bratia vo veku 15 a 17 rokov a 16-ročný Nigérijčan, ktorých mená kvôli neplnoletosti nezverejnili.

VIDEO z bezpečnostných kamier:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: cctv, polícia, FB)

Guerlin Butungu po zadržaní na vlakovej stanici tvrdil, že sa zúčastnil plážovej párty, kde sa opil a zaspal na ležadle. Účasť na znásilnení poprel. Mladíci ho vraj zobudili až neskôr a išiel s nimi domov. Jeho výpoveď sa však nezhodovala s dôkazmi na záberoch z bezpečnostných kamier, ktoré ho zachytávajú medzi pobrežím a cestou, kde došlo k druhému znásilneniu. Butungu nakoniec pripustil, že sa na znásilnení podieľal, ale len tak, že Poľku držal, zatiaľ, čo zvyšní traja členovia gangu ju zneužívali.

VIDEO z bezpečnostných kamier:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: cctv, polícia, FB)

Talianska polícia sa však podľa portálu libertas.sm na základe výpovedí obete a aj zvyšných troch migrantov domnieva, že práve Butungu bol šéfom gangu a zohral pri útokoch dominantnú úlohu.

Televízna stanica Sky TG24 uviedla, že zadržaný muž z Konga prišiel do Talianska ako zachránený migrant v roku 2015. Žiadosť o azyl mu síce zamietli, ale z humanitárnych dôvodov dostal dočasné povolenie na pobyt v Taliansku do roku 2018. Podľa miestnych médií konali mladíci pod vplyvom alkoholu a drog. Marockí bratia boli úradom údajne známi ako drogoví díleri a zlodeji.

VIDEO z bezpečnostných kamier:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA / AP)

Skupina vraj už 12. augusta na pláži napadla a zmlátila taliansku dvojicu. Mužovi ukradli peňaženku, hodinky a mobil, zatiaľ čo žene sa vyhrážali znásilnením. Talianke sa však podarilo privolať pomoc a páchatelia utiekli.

VIDEO z bezpečnostných kamier:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA / AP)

Menej šťastia však mala 26-ročná poľská turistka, ktorú 26. augusta znásilnili na pláži pri meste Rimini. Jej rovnako starého partnera predtým zbili do bezvedomia. Obaja skončili v nemocnici, útočníci ich zároveň okradli. Gang je podozrivý aj z toho, že krátko potom znásilnil v tomto letovisku transsexuálnu prostitútku. Tá identifikovala útočníkov z videozáznamu.

Portálu Rimini Today sa podarilo získať spoveď priateľa znásilnenej 26-ročnej Poľky. „Snažila sa zistiť, čo chcú,“ povedal mladík (26), ktorého meno neuviedli. „Hovorili lámanou angličtinou. Keď mi to došlo, bolo už neskoro. Chcel som im niečo urobiť. Udrel som jedného z nich fľaškou. Ale oni boli štyria a mlátili ma až pokým som nestratil vedomie. Boli ako divá zver,“ tvrdí jej priateľ.

Poľsko požiada o vydanie násilníkov z Rimini

Guerlin Butungu
Zobraziť galériu (6)
Guerlin Butungu  (Zdroj: cctv, polícia, FB)

Námestník poľského ministra spravodlivosti Patryk Jaki uviedol, že gang by mal čeliť veľmi vážnemu trestu, aby tak odradili ostatných od páchania podobných zločinov. Zatiaľ nie je známe, či Taliansko povolí vydanie podozrivých do Poľska, ktoré začalo aj vlastné vyšetrovanie v tejto kauze.

Viac o téme: ZnásilnenieMigrantiPoľkaRiminiGuerlin Butungu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu