Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Herec Jan Budař bol online!

Jan Budař Zobraziť galériu (3)
Jan Budař

BRATISLAVA - Hral v niekoľkých českých divadlách, okrem iného v brnenskom Studiu Marta, v Národnom divadle Brno, v královohradeckom Klicperovom divadle, brnenskej Huse na provázku, v Mestskom divadle v Karlových Varoch, pražskom Národnom divadle a ďalších. V rokoch 2000-2003 bol v stálom angažmá pražského Divadla Na zábradlí.

Zatiaľ štyrikrát získal Českého leva, za filmy Nuda v Brně (scenár, mužský herecký výkon v hlavnej úlohe), Mistři (mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe) a Václav (mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe).

Hrá s kapelou Eliščin band, s ktorou vydal už dva albumy - Uletěl orlovi a Proměna.

Hlavná postava chlapíka, ktorý sa v mladosti živí vykrádaním telefónnych automatov a menšími podvodmi, pri ktorých  sa ale často nechá chytiť, dáva veľkú hereckú príležitosť tridsaťtriročnému Janovi Budařovi. "Je to taký experimentátor s prirodzeným talentom zarábať peniaze, ktorý sa ničoho nebojí a po skúsenostiach s tyranským otcom-alkoholikom sa rozhodne zbohatnúť,“ charakterizoval svoju postavu

V živote Jakuba Vránu hrá veľkú úlohu náhoda a šťastie. "Mne je blízky aj tým, že jeho povaha ho dokáže zaviať do rôznych kútov sveta, kde zažíva neuveriteľné situácie," uviedol herec.

Czech Made Man by sa mal žánrom i spracovaním výrazne odlišovať od toho, čo bolo na domácej scéne natočené. "Mal by to byť film, ktorý všetky prekvapí a v dobrom slova zmysle aj ohromí," uviedol Budař, ktorému scenár predpisuje aj milostné scény. "Bude tam aj menšie milostná scéna s dvoma ženami, a to na" dvojaký spôsob ", ale nerád by som prezrádzal viac," dodal.

 

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

13.07.2011 10:14 - otázka od Daniel
Dobry den. Chcem vam len povedat ze patrite medzi mojich najoblubenejsich hercov na ceskoslovenskej scene a prajem vam vela dalsich uspechov a vynikajuco zahratych hereckych uloh!
Mily Daniel, moc dekuju. A dekuju vam vsem, kteri jste se se mnou dnes zucastnili tohoto chatu. Pekne leto. Jan Budar
13.07.2011 10:07 - otázka od horác
Zdravím majstre ! Natočte western prosím !
Zdravim, Majstre! Rad, poslete scenar.
13.07.2011 10:05 - otázka od Saxoo
Ako sa Vám hralo po slovensky ( MUZIKA )? V Nuda V Brne ste bol fantastický. Je Vám tá postava blízka, alebo ste mal čo robiť aby ste sa vžil?
Saxoo, po slovensky ma to velmi bavilo. Dekuju, jsem rad, ze se Vam Nuda v Brne libila. Byla to prace tu postavu ztvarnit. Ale moc me to bavilo.
13.07.2011 09:59 - otázka od mirka
Ahoj. Zaujímalo ktorá divadelná hra a ktorý autor je Váśmu srdcu najbližšia a či máte nejakú postavu, ktorú by ste si v divadle chceli zahrať. Ďakujem
Mila Mirka. Mam rad hru Hamlet. I tu postavu a je dost mozne ze je memu srdci nejblizsi. I Romeo je taky memu srdci blizky. A Aljosa Karamazov taky. Ale i Nikolaj Vsevolodovic Stavrogin. Chtel bych si zahrat Hamleta ve filmu, ale tech uz je nekolik... Mejte se pekne, Mirka.
13.07.2011 09:57 - otázka od sopka
nazdar človeče... Mily pan reziser, herec a spevak... pekne sa bavite zivotom a popritom bavite aj nas ... mate uzasny zmysel pre prirodzenost a paci sa mi vas humor... citam si tu vase odpovede a smejem sa uprimne... inteligenty uzasny chlap. mam vas rada...
Mila sopka, aj ja vas mam rad :) clovece... :) jste inteligentni uzasna zena. Tipuju, protoze se zname zatim jen velmi malo. At se dari, vse, co delate!
13.07.2011 09:56 - otázka od renáta
Ahoj Ján. Si jeden z mála skvelých českých hercov.Káždá tvoja rola je presvedčivo zahraná. Ak si prečítam,že vo filme hráš je to pre mňa záruka dobrého filmu. Iba Ti chcem popriať veľa zdravia a ďalšie fantastické herecké postavy.
Mila Renáta, moc dekuju. Budu delat i nadale to nejlepsi, ceho jsem schopen, aby jsi byla v kine presvedcena o postavach, ktere hraju. Preju hodne zdravi i ja tobe. Dekuju!
13.07.2011 09:55 - otázka od katka
zdravím Vás, ste su supr neotřelý týpek! pekný den!
Dekuju, Katko! Beru to jako milou a pozitivni poznamku o me kosate osobnosti. Pekny den i Vam. Neotrely typek...
13.07.2011 09:53 - otázka od DenKa
Hrali ste na slovensku
Ano, ve filmu Muzika. A ted Juraj Nvota dotocil novy film, kde mam peknu ulohu Jinricha Rybáka. Film se jmenuje "Konfident".
13.07.2011 09:52 - otázka od Tomáš Procházka
Dobrý deň, patríte medzi tích pár hercov ktorých meno je značkou kvalitného filmu. Zaujímalo by ma, či by ste boli ochotný prijať ponuku účinkovať v študentskej produkcii? Či už divadelnej alebo filmovej. Ďakujem a držím palce v úspešnej kariére.
Zdravim, Tomasi, uz jsem hral v nekolika studentskych filmech, takze mozne je vse :) dekuju za dotaz, at se dari! A dekuju za ta mila slova.
13.07.2011 09:51 - otázka od DenKa
Dobrý deň ako sa máte? Ste najlepší českí herec
Dekuju DenKa! Mam se dobre. Vratil jsem se z velmi poucneho rozhovoru ve Fun Radiu. A bylo to opravdu Fun. Nebo jak my cesi rikame, prča...Ako sa mate vy, DenKa?
13.07.2011 09:50 - otázka od peti
Ahoj počul som o tebe že sa ti páčia mladý chlapci?čo je na tom pravda? dakujem za odpoved
Peti, kolik ti je let? Jsi muz nebo zena? A proc te to zajima? Slova maji velkou moc, to som pocul ja :)
13.07.2011 09:48 - otázka od Milan
Dobry den prajem. Pocuval som Vas rozhovor v radiu a velmi ste mi zaimponovali Vasim postojom.Klobuk dole. Zvyknem pozerat filmy ineho zanru ale teraz si Vas urcite pozriem. A otazka: Vase herecke vzory a odkial cerpate inspiraciu k vytvoreniu ulohy. Dakujem a prajem krasny den
Milane, dekuju! Distributor vedle me se pta, kolik mas kamaradu, ktery bys mohl na ten film vzit sebou. :) Inspiraci cerpan ze zivota, je to nekonecny gejzir tvorivosti. Permanentni zazrak v pritomnem case. A mym vzorem je kazdy skvely herec, ktereho jsem mel moznost poznat. At se ti dari, Milane! A dekuju!
13.07.2011 09:45 - otázka od katka
Dobrý deň, pán Jan, nemám na Vás žiadnu otázku, len Vás chcem informovať o tom, že Vás mám veľmi rada vo filmoch, v ktorých hráte a určite budú dobré i tie, v ktorých zatiaľ nehráte. Dbajte na zdravú životosprávu, lebo zdravie je to najdôležitejšie na svete a majte dostatok lásky, pretože bez nej chátra duša i telo. Želám Vám pekný život.
Mila Katka, dekuju Vam. Nadherne zelanie :) I ja Vam preju pekny zivot a dekuju, ze jste na me takova mila :)
13.07.2011 09:44 - otázka od peter
nazdar, ako sa ti hralo vo filme Czech made man? prezrad nejaku pikosku z nakrucania :)
Nazdar Peter. Ten film je tak neuveritelny, jedinecny, drzy, originalni, vtipny, uzasny a neopakovatelny, ze je nejlepsi si ho pustit jeste jednou. Ta role byla tezka, protoze jsem diky ni mel moznost poznavat sve stiny a tim sebe. Pikoska je cely ten film. Kdo to videl, da mi nejspis za pravdu. Vse dobre, Peter.
13.07.2011 09:42 - otázka od niwa
ty si herec? a kde ťa možno vidieť veď mi tvoja tvár nič nehovorí
Niwa, som herec a bud klidna, nejsi jedina, komu moja tvar nic nehovori. Da li buh, bude mi tvoje tvar neco hovorit.
13.07.2011 09:40 - otázka od bara
paci sa ti na slovensku? okrem bratislavy si navstivil aj ine slovenske mesta?
Mila Baro, na slovensku sa mi velmi paci. A navstivil jsem celou radu sloveskych mest. Bylo by to dlouhy seznam a hlavne bych si je musel davat pomerne dlouho dohromady. Za vsechna mesta... Byl jsem v Piestanech. Miluju horke kupele...
13.07.2011 09:38 - otázka od vierocka
ahoj, mas doma nejake domace zvieratko? :)
Ne.
13.07.2011 09:38 - otázka od saša
zdravim, je dovolenkove obdobie a preto by som sa chcela opytat, kde planujete dovolenkovat, ak to nie je samozrejme tajne :)
Saso, dekuju za dotaz. Zatim nevim. V polsku budu chvili dovolenkovat a pak se uvidi. Ted dovolenkuju tu v Bratislave :) Krasnou dovolenou preju.
13.07.2011 09:37 - otázka od jerremy
Dobrý deň, videl som vás v programe pána Šípa, kde ste boli neskutočná zostava ale vy osobne ste tam neskutočne bodovali (predtočené sviatočné vysielanie) totiž priniesli ste darčeky v podobe CD. Spomínate si na toto natáčanie? Zaujímalo by ma či ste aj v skutočnom živote taký vtipný a zábavný? Želám všetko dobré v osobnom aj pracovnom živote a ďakujem za odpoveď. J
MIly Jerremy, dekuju :) v pominam si na moje darky u pana Sipa. V soukromem zivote umim byt taky tak vtipny a zabavny. Mam samozrejme i chvilky, kdy jsem protivny, jak malokdo a tim se to hezky vyvazuje. Kazdy jsme jedinecna bytost plna protikladu. Diky tomu jsme tu... Preju vse dobre!
13.07.2011 09:35 - otázka od beata
Ahoj Jan, ktory z filmov je pre teba kultak, aku hudbu mas rad a ktora kniha patri medzi tvoje najoblubenejsie? dakujem, prajem kraaasny den :)
Ahoj Beata! Kultak je pro me treba film Vrchni prchni, nebo Na samote u lesa, nebo ( abych udelal promo :) Czech made man. A knihu mam rad pokazde jinou, vzdy se to odviji od toho, kterou zrovna ctu. Preju krasny den i Tobe, Beata.
13.07.2011 09:34 - otázka od dadka
Dobry den prajem, bola by zaujaimava pre vas ponuka ist pracovat do bratislavskeho SND?
Momentalne jsem z divadlenich roli trochu vycouval, tekze bych do toho nejspis nesel. Coz by nic nemenilo na tom, ze by ta nabidka byla zajimava, uz jen proto, ze by prisla zo SND. Pokud byste si prali videt jedine divadelni predstaveni v kterem hraju, tak prijedte do Brna do Divadla Husa na Provazku. Predstaveni se jmenuje: "Budar uz zase hori, Bursova se na to diva, tu a tam se ho zatouzi dotknout, ale netroufne si."
13.07.2011 09:32 - otázka od Dana
Boli sme na Vašom novom filme a teda fuf... je dosť zvláštny :-) ale veľmi sa nám ľúbil. Váš výkon bol fantastický... Dúfam, že sa filmu bude dariť! A otázka: Váš obľúbený spisovateľ resp. kniha??? PS: Pozdravte p. Šteindlera, tomu rola fakt sekla...
Mila Dana, moc dekuju. Czech made man je opravdu velmi originalni film a jsem rad, ze se vam libil. Muj oblibeny spisovatel je mimo jine oan Coelho. Pana Steindlera zdravim! V dnesni dobe internetu si to verim precte :)Mejte se pekne.
13.07.2011 09:29 - otázka od evittka
Srdečne vás pozdravujem,Ste môj obľúbenec.Nádherne ste zahrali v Nude v Brne,no mojím najmilším filmom je Hrubeš a Mareš sú kamaráti do dešte,to je herecký koncert...želám vám veľa takýchto super úloh.Kam sa chystáte na dovolenku?Máte rád slovenčinu?Pýtam sa lebo ma zarazil český dabing slov.serialu Dr.Ludský na Prime,podľa vás je to potrebne?Pekný deň želám.
Dobrz den, Evittka! Moc dekuju! Mam radost, ze zrovna film Hrubes a Mares je Vas nejmilejsi :) Slovenstinu miluju, je to nadherny jazyk a mohl bych ho poslouchat od rana do vecera. A to, ze na Prime predabovali slovensky serial je dane asi tim, ze nova generace uz slovensky umi velmi spatne. Coz se doufam zmeni, ted, kdyz hranice mezi nama zase na nejakou dobu nejsou. Na dovolenku se chystam, ale jeste nevim kam. Preju vse dobre a dekuju!

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu