Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Bratislavské letisko sa vlani prepadlo do straty 2,7 milióna eur

Letisko M. R. Štefánika
Letisko M. R. Štefánika

BRATISLAVA - Letisko M.R.Štefánika v Bratislave sa vlani prepadlo do straty 2,7 milióna eur pri tržbách 29,1 milióna eur. Ešte v roku 2008 zaznamenala spoločnosť čistý zisk 800.000 eur.

Dnes o tom dnes informovala hovorkyňa štátnej letiskovej spoločnosti Dana Madunická. Zhoršenie hospodárskych výsledkov priniesol pokles počtu cestujúcich spôsobený krízou a problémami niektorých leteckých spoločností. "Rok 2009 bol v dôsledku externých faktorov najťažším rokom v doterajšej histórii letiska," uviedla Madunická.

Počet cestujúcich vlani po problémoch spoločností SkyEurope, Seagle Air a Air Slovakia klesol na 1,7 milióna z 2,2 milióna v roku 2008, čo je najmenej za posledné štyri roky. Najväčšie slovenské letisko podľa Madunickej zaťažujú tiež vysoké odpisy vo výške deväť miliónov eur, za minulý rok zaúčtovalo aj opravné položky k pohľadávkam voči skrachovaným leteckým dopravcom. Bez odpisov a prevádzkových nákladov letisko vytvorilo prevádzkový zisk 9,3 milióna eur.

Bratislavské letisko vlani investovalo viac ako 50 miliónov eur zo štátneho rozpočtu najmä do výstavby nového terminálu, rekonštrukcie vykurovania a do rozšírenia pojazdových dráh. V tomto roku spoločnosť očakáva ďalší pokles tržieb a zvýšenie straty na 4,38 milióna eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu