Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Spoločnosť EasyJet vstupuje na slovenský trh

BRATISLAVA - Britská nízkonákladová letecká spoločnosť EasyJet vstupuje vo štvrtok 25. novembra na slovenský trh.

Ako informoval marketingový manažér spoločnosti Yannis Capodistrias, v tento deň začnú lietadlá spoločnosti lietať prvé lety na linke Bratislava-Berlín, a od 8. decembra pribudne druhá linka na trase Bratislava-Londýn. "V budúcom roku predpokladáme, že na týchto linkách prepravíme približne 280 tisíc cestujúcich," povedal Capodistrias.

Vstupom na slovenský trh sa podľa neho nezníži počet pasažierov iných prepravcov na tejto linke, ale prejaví sa to vo významnom náraste celkového počtu prepravených osôb. Aj podľa výkonného riaditeľa bratislavského letiska M. R. Štefánika Róberta Nemca, príchod spoločnosti EasyJet pozitívne ovplyvní rozvoj leteckej dopravy na Slovensku.

"Aj vplyvom vstupu britskej spoločnosti na náš trh očakávame v budúcom roku nárast počtu ľudí využívajúcich bratislavské letisko na zhruba na 1,5 mil.," skonštatoval Nemec. Dodal, že tento rok plánuje letisko presiahnuť hranicu 900 tisíc prepravených ľudí.

Spoločnosť EasyJet pôsobí na trhu od roku 1995. V súčasnosti lieta na 184 linkách. Využívajúc 58 letísk v 18 krajinách Európy zrealizuje firma takmer 700 letov denne, pričom prepraví 80 tisíc pasažierov. V celoročnom zhrnutí to predstavuje 24 mil. osôb. Zamestnáva v priemere 3 500 ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu