Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Vláda zníži DPH reštauráciám, ak to ekonomika dovolí, vyhlásil Fico

Róbert Fico
Róbert Fico

BRATISLAVA - Vláda bude znižovať daň z pridanej hodnoty (DPH) vždy, keď jej to umožní situácia. Na rokovaní ministrov financií a hospodárstva Európskej únie (Ecofin - Rada pre ekonomické a finančné otázky EÚ) Slovensko súhlasilo s návrhom Francúzska na zníženie DPH pre reštauračné zariadenia, oznámil premiér Robert Fico v parlamentnom výbore pre európske záležitosti.

"Pokiaľ ide o DPH do budúcnosti, naša filozofia je jasná. Vždy, keď nám to dovolí ekonomická situácia, budeme pristupovať k ďalšiemu znižovaniu DPH," povedal Fico. Oznámil, že návrh Francúzska sme na Ecofine podporili, pretože reštauračné služby v dôsledku krízy "mimoriadne trpia" stratou klientov.

"Slovensko túto myšlienku ako takú podporilo. Budeme o tom hovoriť teraz na zasadnutí Európskej rady. Pokiaľ hospodársky, finančne to zvládneme, som pripravený ísť ďalej, pretože toto je filozofia tejto vlády - znižovať (DPH)," vyhlásil Fico. Rada Ecofin rokuje dnes v Bruseli pred jarným summitom lídrov únie - Európskou radou, ktorá bude v belgickej metropole 19. a 20. marca.

Ministri majú dať okrem iného stanovisko k zníženiu DPH v rôznych oblastiach hospodárstva vrátane reštauračných služieb a predložiť lídrom návrh politickej dohody. Znížené sadzby vo vybraných segmentoch hospodárstva sú súčasťou Plánu európskej hospodárskej obnovy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu