Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Whirlpool vlani v SR vyrobil 1,78 mil. automatických pračiek

BRATISLAVA - Spoločnosť Whirlpool Slovakia, s.r.o. Bratislava, ktorá prostredníctvom výrobného závodu v Poprade produkuje automatické pračky, vyrobila vlani 1,78 mil. týchto produktov.

V tomto roku plánuje spoločnosť vyrobiť viac ako 2 mil. kusov týchto domácich spotrebičov. Informoval o tom riaditeľ popradského závodu Eduard Horbaľ. Ako pokračoval, nárast výroby plánuje spoločnosť na druhý polrok 2007. Spoločnosť plánuje podľa informácií z februára 2007 dosiahnuť v tomto roku rovnaký obrat ako vlani, keď utŕžila celkovo 13 mld. Sk.

Whirlpool Slovakia, ktorej jediným vlastníkom je holandská spoločnosť Whirlpool Europe B. V., pôsobí na Slovensku od roku 1991. S výrobou pračiek v spoločnom podniku Whirlpool Tatramat začala v roku 1992. Firma vtedy vyrobila necelých 100 tis. pračiek ročne. V roku 2000 už popradský Whirlpool vyrobil viac ako 1 mil. kusov pračiek. Celková výrobná kapacita závodu pritom predstavuje 2,2 mil. kusov týchto výrobkov. V súčasnosti pracuje v závode takmer 1 500 zamestnancov, tento počet však podľa Horbaľa sezónne kolíše.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu