Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V Košiciach opravia cesty za 85 miliónov Sk

Cesta na Podhradovú: radnica na opravu ráta s 15 miliónmi Sk. Zobraziť galériu (4)
Cesta na Podhradovú: radnica na opravu ráta s 15 miliónmi Sk.

KOŠICE - Darček pre motoristov! Košická radnica aj tento rok plánuje opravovať komunikácie v meste. Nepôjde však len o zaplátanie dier, ktorých je tam neúrekom. Na 9 cestách v Košiciach vymenia kompletne celý povrch. Náklady predstavujú 85 miliónov Sk.

Košický magistrát doteraz na opravu ciest investoval zhruba 200 miliónov Sk. S cestármi sa dohodol na splátkovom kalendári, dlžnú sumu uhradí v priebehu desiatich rokov. Tento rok je v pláne oprava ďalších 9 úsekov ciest, ktorú radnica už schválila. Starý asfalt sa vyfrézuje a nahradí ho nový, súčasťou bude aj oprava kanálov či obrubníkov. Najviac peňazí je vyčlenených na Cestu na Podhradovú a Kavečiansku ulicu, na každú z nich 15 miliónov Sk, ulice Vojenská a Ondavská budú stáť 14 miliónov.

Potešia sa aj obyvatelia Ťahanoviec, za 5 miliónov tu opravia ulice Sofijskú, Belehradskú a Varšavskú. Nového šatu sa tiež dočkajú Trieda KVP, Považská ulica a časť Triedy SNP od Bernolákovej po Toryskú ulicu, na každú mesto vyčlenilo 7 miliónov. Opravia tiež ulicu Slovenskej jednoty (5 miliónov) a Štúrovu (10 miliónov). S rekonštrukciami by sa malo začať už o niekoľko týždňov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu