Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pracujúci výsluhový penzista nebude invalidne poistený

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Od začiatku budúceho roka nebude poistné na invalidné poistenie platiť poberateľ výsluhového dôchodku, ktorý je dôchodkovo poistený po dovŕšení dôchodkového veku. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

"Postavenie poberateľov výsluhových dôchodkov bude pri platení poistného rovnaké ako u ďalších zamestnancov, ktorí sú dôchodkovo poistení po priznaní starobného alebo predčasného starobného dôchodku," uviedol.

Naďalej zostáva v platnosti, že poistné na invalidné poistenie neplatí poistenec (zamestnanec a ani zamestnávateľ za takéhoto zamestnanca, povinne poistená samostatne zárobkovo činná osoba, dobrovoľne dôchodkovo poistená osoba), ktorý je dôchodkovo poistený po priznaní starobného dôchodku alebo predčasného starobného dôchodku.

Pracujúci dôchodcovia, vrátane výsluhových, tak budú od 1. januára 2013 do Sociálnej poisťovne odvádzať poistné na starobné a nemocenské poistenie a ich zamestnávatelia za nich budú odvádzať poistné na starobné, nemocenské a úrazové poistenie, poistenie do rezervného fondu solidarity a na garančné poistenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu