Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Väčšina obyvateľov Nemecka verí, že euro prežije

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BERLÍN - Väčšina Nemcov očakáva, že kríza v eurozóne sa zhorší, ale domnievajú sa, že to bude mať iba malý vplyv na ich osobné majetkové pomery a veria, že spoločná európska mena prežije. Vyplýva to z prieskumu ARD-Deutschlandtrend, ktorého výsledky zverejnili vo štvrtok.

Prieskum zároveň potvrdil, že Nemci sú znechutení z Grécka a 83 percent opýtaných uviedlo, že Atény by mali opustiť eurozónu, ak neakceptujú podmienky núdzovej pomoci zo strany Európskej únie a Medzinárodného menového fondu (MMF).

Výsledky prieskumu naznačujú, že Nemci zostávajú relatívne nepoškodení krízou, ktorá spôsobuje problémy v južnej Európe. Takmer 80 percent respondentov očakáva, že dlhová kríza sa zhorší. Avšak 70 percent Nemcov verí, že euro prežije, hoci viac ako polovica účastníkov prieskumu uviedla, že si želali, aby si Nemecko zachovalo marku. Prieskum ukázal, že 56 percent obyvateľov Nemecka sa domnieva, že kríza eurozóny "trochu" ovplyvní ich osobné majetkové pomery, 27 percent opýtaných si myslí, že kríza "zreteľne negatívne ovplyvní" ich osobné bohatstvo a 16 percent predpokladá, že kríza sa ich nedotkne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu