Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

IT: Dell bude inštalovať do svojich počítačov softvér od Google

NEW YORK - Americké spoločnosti Google a Dell uzavreli dohodu, na základe ktorej bude najväčší svetový výrobca počítačov Dell predinštalovávať do svojich počítačov softvér od spoločnosti Google.

Ako uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Google Eric Schmidt v prejave určenom investorom spoločnosti, "ide o prvú z viacerých plánovaných dohôd." Spoločnosti Dell a Google sa na základe dohody budú deliť o zisky z predaja počítačov Dell s nainštalovaným softvérom Google, detaily však Schmidt nezverejnil.

Nemenovaný zdroj zo spoločnosti ešte predtým uviedol, že k predinštalovanému softvéru bude patriť množstvo aplikácií vrátane panela nástrojov Google, či programu na vyhľadávanie ako informácií na internete tak aj súborov vo vlastnom počítači. Google sa tiež podieľa na vytvorení internetovej stránky spoločnosti Dell.

Dell a Google informovali o testovaní použitia softvéru Google v počítačoch Dell ešte vo februári tohto roka. Google totiž zvíťazil v tendri o umiestnenie predinštalovaného vyhľadávacieho softvéru pre Dell na základe tendra, v ktorom porazil softvérového giganta Microsoft. Podľa vtedy zverejnených informácií by Google mohol umiestniť svoj softvér až do 100 mil. nových počítačov Dell. Google už v súčasnosti spolupracuje s počítačovými firmami ako Hewlett-Packard, Gateway, Sony, Apple Computer a Toshiba, ktoré používajú jeho panely nástrojov Google Toolbar.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu