Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Cena ropy v utorok stúpla nad 66 USD za barel

NEW YORK - Cena ropy v utorkovom obchodovaní na newyorských komoditných trhoch stúpla takmer o 2 USD kvôli obavám o dodávky tejto komodity. Májové kontrakty ropy na trhu NYMEX zdraželi o 1,91 USD na 66,07 USD za barel.

Na trh doľahli obavy o bezpečnosť dodávok z Nigérie, ktorá čelí útokom ozbrojených militantov na ropné zariadenia. Nepokoje si doteraz vyžiadali zastavenie približne 26 % produkcie Nigérie, ktorá je ôsmym najväčším exportérom ropy na svete a významným členom Organizácie krajín vyvážajúcich ropu.

Cena zlata v utorok poklesla, avšak držala sa v blízkosti trojtýždňového maxima, keďže investori čakali na rozhodnutie americkej centrálnej banky (Fed) o nastavení úrokových sadzieb. Cena aprílových kontraktov zlata na trhu COMEX poklesla o 40 centov na 567 USD za uncu. Počas dňa sa cena zlata pohybovala od 563,4 USD do 569,7 USD za uncu.

Cena striebra v utorok klesla z pondelkového 22-ročného maxima. Májové dodávky striebra zlacneli o 2,5 centu na 10,870 USD za uncu. Mierne poklesla aj cena májových kontraktov medi, a to o 0,15 centu na 2,4285 USD za libru. Po skončení obchodovania na komoditných trhoch zvýšila banka Fed hlavnú úrokovú sadzbu o štvrť percentuálneho bodu na 4,75 %.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu