Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Kultový seriál Sanitka sa vracia!

Jaromír Hanzlík v seriáli Sanitka
Jaromír Hanzlík v seriáli Sanitka

PRAHA - Najskôr zaznela slávna pieseň Můj čas. Potom starou sanitkou prišli herci Jaromír Hanzlík a Pavel Zedníček. A nakoniec s injekčnou striekačkou s krvou, v skutočnosti s červeným vínom, pokrstil scenárista Jiří Hubač DVD kultového československého seriálu Sanitka.

Sanitka bude vychádzať na štyroch diskoch až do augusta v spoločnej edícii Českej televízie a časopisu DiViDi. Fanúšikovia československej seriálovej klasiky sa tiež môžu tešiť na DVD Návštevníci a Nemocnica na okraji mesta.  

U českých susedov sa chystá nakrúcanie Sanitky II, scenár píše syn pôvodného autora Ivan Hubač, ktorému jeho otec predal autorské práva a "už mu do toho nekecá". Jiří Hubač sa dušuje, že so seriálmi skončil. Veľká škoda, mal dar vystihnúť psychológiu postáv, ale, ako poznamenáva, dnes je iná doba a od seriálov sa žiada rýchlosť a dynamické zvraty.

Jaromír Hanzlík, jeden z najcharizmatickejších predstaviteľov Sanitky, hral tiež v inom známom Hubačovom seriáli z lekárskeho prostredia Nemocnica na okraji mesta. K Sanitke má však srdcový vzťah, a keď mu ponúkli nakrúcať pokračovanie, potešil sa.

Na režisérsku stoličku zasadne opäť Adamec – ale bez ČT. Pokračovanie Sanitky sa totiž zrodí v nezávislej produkcii, a potom sa seriál ponúkne všetkým českým (a dúfajme, že aj slovenským) televíziám – vrátane nových digitálnych.

Nesmrteľnosť si získala aj pôvodná pieseň Petra Kotvalda a Stanislava Hložeka. Můj čas je dodnes hitom diskoték a vo svojom repertoári ho stále majú aj Kotvald a Hložek. Obaja interpreti svorne tvrdia, že na koncertoch fanúšikovia tak dlho skandujú „Sanitka!“, kým im úvodnú seriálovú pieseň nezaspievajú.

Zatiaľ ešte nie je celkom jasné, ktoré herecké osobnosti sa v pokračovaní seriálu z roku 1984 objavia a či dostanú šancu pôvodní hrdinovia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu