Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

POPULÁRNE LABUTIE JAZERO OPÄŤ V KINÁCH!

Labutie jazero Zobraziť galériu (2)
Labutie jazero (Zdroj: cinemax)

Operno-baletnú kinosezónu 2015/16 otvorí populárny balet Labutie jazero, ktorého priamy prenos bol vo viacerých kinách CINEMAX vypredaný. Reprízu uvedie 8 kín CINEMAX už v stredu 26. augusta o 19:00 hod.

V zázname Royal Opera House sa v hlavných úlohách sa predstavia Natalia OsipovaMatthew Golding.

Labutie jazero, rozhodne najlepší z romantických baletov,  je podmanivým príbehom krásnej ženy, ktorá sa zmení na labuť, a srdcervúcou poctou sile lásky. Labutie jazero je aj dokonalou syntézou choreografie a hudby a hoci sa Čajkovskij jeho slávy nedožil, baletná hudba, ktorú zložil, sa stala synonymom baletu ako takého, inšpirujúceho celé generácie tanečníkov a prenikajúceho do populárnej kultúry.

Pre Royal Opera House je Labutie jazero jedným z typických predstavení. Pri tvorbe tejto inscenácie sa Anthony Dowell zameral na autentickú choreografiu vytvorenú úžasným Mariusom Petipom a Levom Ivanovom pre Mariinske divadlo v roku 1895. Dizajn Yolandy Sonnabend sa inšpiruje ruským cárskym dvorom tej doby a pridáva trochu gotickej fantázie. Scény na dvore v prvom a treťom dejstve majú temné kúzlo zasadené v opulentnom štýle Carla Fabergého, zatiaľ čo slávne ´biele´ scény pri jazere sú plné hmly, tieňa a mesačného svitu.

- reklamná správa -

Viac o téme: Labutie jazeroCINEMAX
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu