Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žilinčania prišli o park

O výrub požiadal Aupark Bratislava a primátor Žiliny Ján Slota súhlasil.
O výrub požiadal Aupark Bratislava a primátor Žiliny Ján Slota súhlasil.

ŽILINA - Centrum Žiliny stratilo obľúbený park. Motorové píly sa rozozvučali na Štúrovom námestí a za obeť im za tri dni padlo 152 zdravých stromov. Zostala iba spomienka a slzy ochranárov. Na tomto mieste vyrastie obchodné centrum Aupark.

Podľa hovorcu Mestského úradu v Žiline Jána Štofku vyčíslili hodnotu zrezaných stromov na 4,6 milióna korún. O výrub požiadal Aupark Bratislava a primátor Žiliny Ján Slota súhlasil. Žilinčania sa mohli už len bezmocne prizerať, ako padal jeden strom za druhým. Už mesiac po odpredaji námestia sa uskutočnilo verejné protestné zhromaždenie. Proti výstavbe obchodného centra boli najmä žilinskí architekti. "Bude na nevhodnom mieste. S ďalšími už jestvujúcimi veľkoobchodmi spôsobí, okrem iného, aj dopravné zaťaženie centra," konštatoval architekt Dušan Maňák.

Na celú kauzu má celkom iný názor spoločnosť Aupark. "Územné rozhodnutie už máme, teraz už len čakáme na schválenie stavebného povolenia a v lete môžeme začať s výstavbou," povedal riaditeľ spoločnosti Štefan Duchoslav. Investovať plánujú 1,5 miliardy korún a prácu si tu nájde asi 700 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu