Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poznáme výhercov súťaže s filmom Whiplash

Whiplash Zobraziť galériu (22)
Whiplash (Zdroj: itafilm)

Do kín prichádza horúci kandidát na Oscara v piatich kategóriách, vrátane kategórie najlepší film, najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe a najlepší adaptovaný scenár. Topky.sk v spolupráci so spoločnosťou Itafilm pre vás pripravili súťaž s filmom Whiplash.

Whiplash je strhujúci príbeh mladého bubeníka, ktorý pod vedením obávaného jazzového maestra prekoná hranice svojich psychických i fyzických možností. Film, z ktorého budú mať zimomriavky nielen milovníci jazzu... Pôvodne bol scenár k filmu zaradený na Black List top filmových projektov, ktoré ešte neboli nakrútené. Aby režisér Damien Chazelle získal prostriedky na jeho realizáciu, vybral 15 strán z pôvodného scenára a nakrútil krátky film. Ten zožal veľký úspech na festivale Sundance v roku 2013, kde upútal produkčnú spoločnosť Bold Films. V roku 2014 sa Whiplash vrátil na filmové plátna festivalu Sundance už ako celovečerný film, ktorý nadchol divákov a odniesol si cenu publika i Veľkú cenu poroty.

Andrew Neiman je devätnásťročný jazzový bubeník, ktorý sníva o sláve, ale nie je si istý tým, či sa jeho sny niekedy naplnia. Prenasledovaný neúspešnou spisovateľskou kariérou svojho otca je rozhodnutý vystúpiť až na samotný vrchol najprestížnejšieho hudobného konzervatória. Jedného večera na Andrewa, ktorý práve cvičí na bicie, narazí Terence Fletcher, dirigent, preslávený svojím učiteľským talentom rovnako ako svojimi nemilosrdnými praktikami. Hoci si v ten večer toho veľa nepovedia, prebudí Fletcher v Andrewovi túžbu dosiahnuť jeho cieľ. Na Andrewovo veľké prekvapenie si Fletcher nasledujúci deň vyžiada, aby bol pridelený k jeho kapele. Tento moment zmení mladému bubeníkovi život. Spočiatku robí len „záskok“ a otáča partitúru hlavnému bubeníkovi. Avšak na súťaži, ktorej sa kapela zúčastní, stratí hlavný bubeník nešťastnou náhodou, či niekoho pričinením, svoju partitúru. Andrew, ktorý pozná celý part naspamäť, dostane šancu ukázať svoj talent.

V kinách od 22. januára 2015

Pozrite si trailer k filmu 

Zapojte sa do súťaže a traja z vás môžu vyhrať pekné ceny:

DVD  All That Jazz

DVD Ray

CD Peter Lipa, Milan Lasica: Návšteva po rokoch

 

Stačí, ak správne odpoviete na nasledujúcu súťažnú otázku:

Ako sa volá herec, ktorý dostal Zlatý glóbus za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe vo filme Whiplash?

1 Jamie Fox

2 Miles Teller

J. K. Simmons

Výhercovia:

Zuzana Cibulková, Hlohovec

Vlasta Haluzová, Šišov

Mária Frnová, Turčianské Teplice

Blahoželáme!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu