Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Džonyho trauma: Drogy mi zabili priateľa!

Ján Mečoch Zobraziť galériu (3)
Ján Mečoch

BRATISLAVA - S heroínom prišla smrť! Priateľa finalistu Miliónového tanca televízie JOJ Seredčana Džonyho Mečocha (27), Mariána (= 23) z toho istého mesta, zabili pred deviatimi rokmi drogy. Našla ho mŕtveho, uduseného zvratkami na toalete jeho vlastná matka. Marián sa predávkoval heroínom. Táto zbytočná smrť poznačila Džonyho na celý život. Teraz sa trápi, prečo mu vtedy nevedel pomôcť. "Nenávidím to svinstvo, pochovalo mi kamoša," hovorí smutne sympatický tanečník.

Marián - vysoký, tmavovlasý fešák - bol ako Džonyho starší brat. Učil ho baliť dievčatá, spolu jazdili na trabante, stanovali, chodili na výlety. Takmer bezstarostný život sa v priebehu niekoľkých mesiacov zmenil na nočnú moru. V roku 1996 prepadol Marián drogám. "Do Serede prišli díleri a heroín. Prepadol tomu, vyhýbal sa ľuďom, už to nebolo také ako predtým," opisuje úpadok blízkeho človeka finalista Miliónového tanca.

Na chvíľu sa zdalo, že Mariánov život sa možno aj zmení. Odišiel na liečenie a vrátil sa späť k Džonymu. Po dvoch dňoch od návratu do rodného mesta ho však vlastná matka našla mŕtveho.

"Hovorí sa, že zomrel na záchode. Bolo to strašné, bol som šokovaný. Zabil ho heroín," hovorí o tragických chvíľach.

Ani po rokoch sa nemôže zmieriť s tým, že Mariánovi nedokázal pomôcť. "Chcem odkázať mladým ľuďom, aby sa vyhýbali drogám. Keby som to mohol zmeniť, tak Mariánovi vtedy pomôžem. Nech odpočíva v pokoji," dodal vyštudovaný strojár, ktorý pohŕda alkoholom a dokonca i ciga-retami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu