Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Eurovízia: STV odignorovala pomoc sponzora... A potom, že na Rusko nie sú peniaze!

Kamil Mikulčík a Nela Pocisková Zobraziť galériu (6)
Kamil Mikulčík a Nela Pocisková (Zdroj: Peter Frolo)

BRATISLAVA – Pomoc odmietli napriek zhoršenej finančnej situácii! Topky.sk sa dopočuli, že do Ruska vraj mohlo pocestovať na šou Eurovision song contest oveľa viac ľudí, než je súčasný stav. Okrem štábu dokonca aj fanklub. Stačilo len chcieť!

Toľko pretriasaná kauza sponzoringu Eurovízie naberá na obrátkach! Hoci včera v ranných hodinách hlavní aktéri Kamil Mikulčík a Nela Pocisková odleteli do Moskvy "zadarmo", niektorí ľudia zo štábu si údajne musia cestu a výdavky hradiť sami. Napríklad aj Kamilova priateľka a vizážistka slovenského tímu - Kristína Farkašová. Tá tiež pocestuje do Moskvy - na vlastné náklady. Zaujímavé je, že v ostatných štátoch majú cestu hradenú nielen členovia výrobného tímu, ale aj fanklub.

STV sa odvolávala na to, že nie je dostatok financií, aby mohli ísť všetci. Topky.sk však zistili, že chcel pomôcť aj človek mimo televízie. Majiteľka cestovnej agentúry Marína Šapiró vraj v januári ponúkla v Mlynskej doline istú formu riešenia problému spojeného s odletom. Ako sama povedala, bola ochotná zabezpečiť cestu do Ruska štábu i fanúšikom Eurovízie.

„Ja som v januári volala s programovým riaditeľom pánom Romanom Liptákom, ktorému som ponúkla svoje služby. Mám cestovnú agentúru a bola som ochotná zabezpečiť všetko vrátane leteniek, ubytovania. Dokonca som mohla vybaviť aj sprievodcu v Rusku. Jednoducho všetko. A to nielen tímu, ale aj fanklubu,“ povedala nám s ruským prízvukom pani Šapiró. „On ma odmietol s tým, že všetko už je zabezpečené, že nič nepotrebuje. Bolo to bez nároku na zisk. A nedávno som sa dočítala, že niektorí cestujú na vlastné náklady,“ tvrdila nám prekvapená majiteľka cestovnej agentúry.

Na základe týchto okolností sme dali priestor na vyjadrenie aj verejnoprávnej televízii. Programového riaditeľa Romana Liptáka sme sa spýtali, z akého dôvodu STV odmietla  takúto možnosť. 

"Pani Šapiró ponúkala služby svojej cestovnej kancelárie pri vybavení víz a zabezpečení ubytovania, čo v tom čase zariaďovalo Medzinárodné oddelenie v STV. O sponzoringu nepadlo ani slovo. Bola to ponuka cestovnej kancelárie, kde sme si mohli objednať služby, ktoré si vieme zabezpečiť vlastnými silami," dozvedeli sme sa od neho. Nech už teda boli okolnosti akékoľvek, jedno je isté. Na rozdiel od ostatných krajín ide slovenská výprava do Moskvy v ďaleko menšom počte.


Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu