Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

To je ale paradox: Žitný zachraňuje detské životy!

Rasťo Žitný Zobraziť galériu (8)
Rasťo Žitný

BRATISLAVA – Keby vedel, čo si pre neho osud pripraví, určite by do toho nešiel! Moderátor Rasťo Žitný (32), ktorý koncom júna minulého roku usmrtil svojou rýchlou jazdou chlapčeka Tomáška Žilavého († 5), bojuje za záchranu detských životov.

Kampaň s názvom Zachráňme životy odštartovala na Slovensku začiatkom decembra roku 2007. „Rasťo Žitný bol úplne prvý, ktorý sa ako známa osobnosť rozhodol podporiť tento projekt,“ približuje nám vstup moderátora do kampane koordinátorka projektu Mária Demeterová. Celý princíp je založený na pravidelnej mesačnej finančnej výpomoci, ktorá je určená na záchranu počatého dieťaťa a pomoc jeho matke.

„Rozhodol som sa podporiť tento projekt, pretože život je dar, ktorý nie je za zásluhy, rovnako ako aj láska. Nikto nemá právo ho niekomu vziať, vrátane ešte nenarodeného života, či svojho vlastného života,“ prihovára sa čitateľom na internetovej stránke spomínanej kampane Rasťo Žitný. Moderátor sa do nej zapojil predtým, než spôsobil tragickú autonehodu, pri ktorej usmrtil Tomáška Žilavého a zranil chlapcovho otca.

Keďže na základe týchto okolností vyznieva jeho účasť aj slová v tejto kampani trochu paradoxne, zaujímalo nás, či ho ako tvár projektu neplánujú stiahnuť. „Pán Žitný podporil kampaň na vrchole svojej slávy. Keď teraz musí so svojou veľmi ťažkou situáciou žiť, je mne a vedeniu projektu proti srsti, aby sme boli aj my tí, ktorí po ňom tiež pošliapu,“ vysvetľuje nám Mária Demeterová dôvod, prečo je moderátor ešte stále súčasťou projektu.


To je ale paradox:
Zobraziť galériu (8)


To je ale paradox:
Zobraziť galériu (8)



Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Napíšte nám na tipy@topky.sk!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu