Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nicole Kidman si zahrá transsexuála, Charlize Theron jej manželku

Nicole Kidman Zobraziť galériu (6)
Nicole Kidman (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Oscarové herečky Nicole Kidman a Charlize Theron sa objavia vo filme Danish o dvojici dánskych umelcov Einara and Grety Wegener, informovala internetová stránka www.hollywoodreporter.com.

Kidman bude hrať Einara Wegenera, ktorý ako jeden z prvých podstúpil operáciu na zmenu pohlavia. Jeho manželku Gretu stvárni Charlize Theron.

Wegenerovci žili v Dánsku v prvej polovici 20. storočia. Einar stál svojej manželke a ilustrátorke ako model. Neskôr ho požiadala, aby sa prezliekol za ženu. Pôvodne nevinná hra sa skončila tým, že Einar si nechal operatívne zmeniť pohlavie a prijal meno Lili Elbe. Greta zostala po jeho boku až do smrti v roku 1931, ktorej príčinou bola piata operácia na zmenu pohlavia.

Nicole Kidman sa nebude na filme podieľať len ako herečka, ale aj ako producentka. Ďalšími producentkami budú Gail Mutrux, Anne Harrison a Linda Reisman, bude s nimi spolupracovať aj Per Saarii, riaditeľ produkčnej spoločnosti Blossom Films. Post režiséra má podľa Hollywood Reporter zastávať Anand Tucker, scenár údajne napíše Lucinda Coxon podľa rovnomenného románu Davida Ebershoffa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu