Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Katka Knechtová: Má rada prekvapenia

KATKA KNECHTOVÁ sa s piesňou Muôj bože stotožnila Zobraziť galériu (3)
KATKA KNECHTOVÁ sa s piesňou Muôj bože stotožnila (Zdroj: Bleskovky.sk)

Speváčka KATKA KNECHTOVÁ(27), ktorá boduje v slovenských rádiách s pesničkou Muôj Bože, má v týchto dňoch dosť nabitý program. Okrem prípravy nového albumu ju čaká aj oslava jej narodenín.

Jej hit Muôj Bože, soundtrack k filmu Bathory od Jakubiska, je najhrávanejšou pesničkou vo všetkých rádiách. „Mám k nej veľmi osobný vzťah, pretože bolo pre mňa veľkou výzvou skladať pieseň k tomuto fi lmu. Preto pre mňa veľa znamená fakt, že sa ľuďom páči. Nečudo, mávajú z nej zimomriavky,“ tvrdí Katka.

Katka Knechtová: Má rada
Zobraziť galériu (3)
Vybral ju štáb

Na otázku, kto Katku oslovil na naspievanie piesne Muôj Bože, povedala: „Štáb filmu režiséra Juraja Jakubiska. Bolo to tak, že sa im páčila pieseň Spomaľ, na základe toho si ma vybrali. Hudbu k piesni som si robila sama a text je starý žalm.“ Téma žalmu sa bude objavovať vo filme Bathory vo fragmentoch. „Ak by som sa s tou piesňou nestotožnila a nevžila sa do textu, určite by som ju nezložila.“ Nahrávali ju v prešovskom štúdiu dva týždne a spolupracoval s ňou bubeník a zároveň producent Martin Migaš, spomína speváčka.

Katka Knechtová: Má rada
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nový Čas)
Oneskorená premiéra

Pôvodne mala byť naspievaná aj v angličtine. „Napokon sa však tvorcovia filmu rozhodli, že budeme hrdí a necháme to v pôvodnom starosvetskom jazyku. Rozhodne ju plánujeme dať aj na náš pripravovaný nový album.“ Spýtali sme sa, či Katka vie, prečo sa posunula premiéra filmu o Čachtickej panej od Jakubiska. „Toto naozaj nebudem komentovať. Môžem len povedať, že okolo produkcie tohto filmu sa narozprávalo veľmi veľa nezmyslov. Ja sama neviem, kde je pravda, a ani to neriešim, čakám na fi lm Bathory presne tak ako aj vy, takže rada sa dám prekvapiť. Prekvapenia mám rada,“ dodáva Knechtová.

Narodeniny

Katka v týchto dňoch tvorí a dáva dokopy materiály na nový album. „S kapelou sa už čoskoro poberieme aj do nahrávacieho štúdia, ja robím len hudbu a na textoch sa podieľam len trošku, ale nepíšem ich. Nemám to správne básnické, respektívne textárske črevo.“ Okrem toho ju v najbližších dňoch čaká oslava vlastných narodenín. „Mám v pláne po prvý raz ich tak naozaj osláviť, niekde na nejakom príjemnom mieste v kruhu blízkych ľudí. Len neviem, ako sa tak pozerám do kalendára, či sa mi to podarí zorganizovať. Ak nie, nebude mi ľúto, zase o rok staršia, to je výhra,“ smeje sa Katka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu