Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Waldemar Matuška: Ďalšie zlyhanie srdca

Waldemar Matuška
Waldemar Matuška

PRAHA - Waldemar Matuška leží od stredy na koronárnom oddelení pražskej fakultnej nemocnice Motol. Spevákove srdce stále zlyháva a preto bol po 13 dňoch preložený na oddelenie, kde pomocou prístrojov posilňujú jeho srdcovú činnosť.

Spevák je pod nepretržitým dohľadom. "Náročná šnúra koncertov pána Matušku veľmi vyčerpala," povedal lekár z ARO. Lekári zatiaľ nedokážu odhadnúť, ako dlho budú poruchy srdcovej činnosti pretrvávať. "Odlet na Floridu je pre pána Matušku v túto chvíľu nemožný," informovali lekári s tým, že i keď Matuška za asistencie lekárskeho tímu cestu absolvoval, rovnako by musel okamžite na to isté oddelenie v Amerike.

Matuška je riadne poistený a rôznymi zdravotnými problémami prichádza už niekoľko rokov do Čiech. V motolskej nemocnici mu po prvýkrát zachránili život v roku 2000, kedy podstúpil dve náročné operácie hrubého čreva vedené prednostom chirurgickej kliniky Jiřím Hochem.

Po druhý raz ho zachránil prednosta ARO profesor Karel Cvachovec. "Slávik z Madridu" nedá na Motol dopustiť a že by chcel prevoz špecializovaným lietadlom, ktorý by si musel hradiť sám, je naozaj málo pravdepodobné.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu