Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Ivan Vojtek: Žiarli na Dančiaka

Vojtek má pocit, že ho divadlo odsúva na vedľajšiu koľaj.
Vojtek má pocit, že ho divadlo odsúva na vedľajšiu koľaj.

BRATISLAVA - Už má toho dosť! Propagácia nového muzikálu Don Quijote podľa Sancha sa krúti len okolo jednej osoby - slepého herca Stana Dančiaka (64) a s tým sa jeho alternant Ivan Vojtek (44) vraj nevie zmieriť.

„Nepáči sa mu, že ho vedenie divadla odsúva na vedľajšiu koľaj a viac zviditeľňuje Stanka,“ prezradil Novému Času zdroj z bratislavského divadla Teatro Wüstenrot.

Muzikál, v ktorom si hlavnú postavu zahral slepý herec, mal u divákov veľký ohlas. Paradoxne v radoch jeho kolegov sa našli aj takí, ktorým sa prehnané vyzdvihovanie Dančiakovho hendikepu nepozdávalo. „Vojtek je poriadne naštvaný. Cíti sa podcenený, pretože celá reklama muzikálu je založená predovšetkým na Dančiakovi. Myslí si, že je to preto, lebo to do divadelnej kasy prinesie viac peňazí,“ prezradil zdroj z divadla.

Ivan Tuli Vojtek sa síce k žiarlivosti na hereckého kolegu otvorene nepriznal, ale náznak sklamania v jeho hlase bol zjavný: „Viem, čo viem a to mi nikto nezoberie.“ Zabávač si v súvislosti s tým, že hrá iba druhé husle, len smutne povzdychol: „Ako si mám pomôcť?“ Vedenie divadla sa proti podozreniam zo zneužitia Dančiakovej choroby ostro bráni. „V žiadnom prípade sme nechceli ťažiť z nešťastia pána Dančiaka,“ povedal šéf divadla Rudolf Geri.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu