Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Močiaca policajtka s holými genitáliami pobúrila ľudí!

Petra spôsobila rozruch aj na ministerstve
Petra spôsobila rozruch aj na ministerstve

DRÁŽDANY/BRATISLAVA - O rozruch v Nemecku sa postaral mladý umelec Marcel Walldorf. Vytvoril veľmi realistickú sochu policajtky zásahovej jednotky v životnej veľkosti, ktorá má stiahnuté nohavice a pod sebou mláku moču. Minister vnútra hovorí o hanbe a urážke!

Polícia v Sasku je pobúrená! Podľa oblastného riaditeľa Husgena Hagena síce rešpektuje slobodu umenia, ale v tomto prípade boli prekročené všetky medze.

"Je to urážka pre policajtov a podľa môjho názoru aj porušenie ľudskej dôstojnosti," povedal minister vnútra Marek Ulbig. Bol šokovaný tým, že vôbec existujú organizácie, ktoré "takzvaným" umelcom udeľujú ceny. Marcela totiž za jeho "Petru", ako sochu nazval, ocenili dotáciou vo výške 1000 eur a je vystavená v drážďanskej galérii.

Hovorca univerzity, na ktorej Walldorf študuje, sa vyjadril, že samotní umelci nerozumejú rozruchu okolo jeho práce. Chcel vraj len prezentovať zraniteľnosti osoby, ktorá je pozbavená ochrany. Ide o umelecké vyjadrenie priestoru, vrátane priestoru verejného.

Návštevníci galérie môžu sami posúdiť, ako na nich socha zapôsobí, rozhodne to však nie je nič pre konzervatívnych milovníkov umenia.



Socha močiacej policajky v galérii
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu