Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Desať novoročných predsavzatí, ktoré si radšej nedávajte

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Než začnete zostavovať svoj zoznam predsavzatí pre rok 2011, uistite sa, že nemierite rovno k neúspechu, radí internetový server The Frisky. Koniec koncov niektoré z nich si priamo hovoria o to, aby sme ich porušili už vo februári.

Tu je prehľad desiatich predsavzatí, ktoré by bolo naozaj rozumnejšie si tento rok nedávať:

1. Nájsť lásku

Akokoľvek by bolo pohodlné nájsť lásku jednoducho tak, že si človek dá predsavzatie, život a osud takto jednoducho nefungujú. Ale aj keď nemôžete mať pod kontrolou to, kedy a ako lásku nájdete, môžete aspoň zvýšiť svoje šance, že sa to stane. A tak miesto toho, aby ste si predsavzali, že nájdete toho pravého či tú pravú, sľúbte si, že sa pustíte do väčšieho množstva aktivít, čo zvýši počet ľudí, s ktorými sa budete stretávať.

 

2. Schudnúť tri alebo štyri kilá

"Tri alebo štyri kilá" sú úplne individuálny pojem pre každého človeka. Na niekom to nemusí byť ani vidieť, iný môže pokojne štyri kilá nabrať vo svalovej hmote, ak začne pravidelne cvičiť. Takže ak sa necítite dobre vo vlastnej koži - alebo oblečení - potom si dajte sľub, že budete zdravšie jesť a venovať sa väčšej fyzickej aktivite, aby vám nohavice zase lepšie "sadli" (nielen) v páse.

 

3. Prestať byť posadnutý/á (doplňte podľa seba)

Nech je to objekt lásky, zlozvyk, tie tri kilá, čo chcete schudnúť alebo hádka, ktorú nedokážete dostať z hlavy, tým, že si dáte predsavzatie, že na to nebudete myslieť, sa bezpečne postaráte o to, aby ste na to mysleli "v jednom kuse". Namiesto toho popremýšľajte, načo venovať aspoň časť tej energie, ktorú vás stojí vaša posadnutosť.

 

4. Mať dieťa

Mať dieťa nie je niečo, čo je každému ľahko dané biologicky. Tým, že si to stanovíte ako cieľ, si ho môžete ešte o dosť sťažiť. Dajte si záväzok, že si začnete všetko na potomka pomaly plánovať a urobte kroky, ktoré vám k tomu môžu pomôcť vrátane sporenia peňazí, plánovaného rodičovstva alebo napríklad akupunktúry. Ale vyvarujte sa prílišného upnutia, aby ste nemali pocit, že ste zlyhali, ak neuspejete.

 

5. Opustiť prácu

Ak nenávidíte svoju prácu, sústreďte sa skôr na to, ako ju vylepšiť, alebo ako si nájsť lepšie miesto. V týchto ekonomicky ťažkých časoch však rozhodne nedávajte výpoveď, pokiaľ nemáte podpísanú novú zmluvu!

 

6. Presvedčiť svojho vyvoleného/svoju vyvolenú, aby si vás vzal/a

Niektorí ľudia jednoducho potrebujú viac času, než sa cítia pripravení na taký veľký krok. Ale ak svojho partnera/partnerku musíte tvrdo presviedčať, potom dotyčný či dotyčná zrejme nie je pre vás tá pravý/á.

 

7. Prestať randiť

Nesľubujte si celibát a neprisahajte, že celý rok nepôjdete na jediné rande. Čo keď budúci mesiac stretnete osudovú lásku? Necháte ju ísť, pretože ste si zakázali randiť? Ak sa cítite citovo vyprahnutí, doprajte si pauzu, ale nechajte si pootvorené vrátka, aby ste mohli naskočiť späť, akonáhle na to budete mať chuť (alebo dôvod).

 

8. Pokúsiť sa lepšie vychádzať s (doplňte meno)

To je rovnaké ako snažiť sa schudnúť päť kíl. Ak neprijmete účinné kroky, potom je to len prázdne vyhlásenie. Skúste toto predsavzatie zmeniť a nájsť aspoň tri veci, ktoré môžete aktívne urobiť, aby ste zlepšili vzťahy s dotknutou osobou.

 

9. Budiť sa o pol hodiny skôr a meditovať

Ak ste nikdy predtým nemeditovali, potom je pre začiatok lepších päť minút než tridsať. Naskočiť rovno na pol hodinu je rovnaké ako bežať 15 kilometrov po roku bez cvičenia. Okrem toho je pre vás spánok najskôr asi rovnako osviežujúci ako nejaké to "óóóóm".

 

10. Vyhrať v lotérii

Kiež by ...



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu