Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Najali gymnastu, má naučiť opice znovu liezť

Orangutani si užívajú svoj vynovený príbytok
Orangutani si užívajú svoj vynovený príbytok

RHENEN - Nezvyčajnú úlohu vymyslela jedna holandská zoo pre domáceho športovca olympionika. Ten má totiž naučiť orangutanov, ktorých pohybové schopnosti pod vplyvom zajatia z roka na rok chabnú, ako loziť po stromoch.

Zoologická záhrada v centrálnom Holandsku sa pred časom rozhodla zrenovovať svojim chlpatým chovancom príbytok a umožniť im tak väčší výbeh. Pracovníci zoo však zostali zaskočení, keď zistili, že zvieratám chýba ich povestná obratnosť, s ktorou ešte pred pár rokmi poľahky zdolávali aj tie najväčšie prekážky.

Rozhodli sa preto využiť služieb mladého holanského gymnastu, ktorý krajinu reprezentoval aj na ostatných letných olympijských hrách v Pekingu. Epke Zonderland sa minulý piatok zhostil úlohy trénera, ktorý má orangutanom opätovne prinavrátiť schopnosť skákania a lezenia po stromoch.

Ohradu pre zvieratá preto upravili a umiestnili do nej osem umelých stromov, ktoré sú medzi sebou navzájom poprepájané. Aby orangutani vôbec nemuseli zoskakovať na zem, rozhodli sa zmontovať špeciálny výťah, ktorý im vyvezie jedlo až na stromy.

Zonderland, ktorý zatiaľ žiadne skúsenosti s trénovaním opíc nemá, teraz dúfa, že zvieratá začnú jeho cviky čoskoro kopírovať.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu