Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Prišiel aj "plazič cestný"

 Ford Cortina jazdí ešte aj teraz rýchlosťou 140 kilometrov za hodinu. Aj napriek tomu ju motoristi prezývali
Ford Cortina jazdí ešte aj teraz rýchlosťou 140 kilometrov za hodinu. Aj napriek tomu ju motoristi prezývali "plazič cestný".

BRATISLAVA - Vytrvalý dážď a vietor. Nevľúdne počasie privítalo v sobotu pred Avionom účastníkov druhého ročníka stretnutia historických vozidiel vyrobených do roku 1979.

Na podujatí Youngtimer Classics 2005 bolo prihlásených štyridsať veteránov. Medzi ozdoby patrili simky a cortiny. Tieto autá si v šesťdesiatych rokoch mohli dovoliť najmä lekári a mäsiari, ktorí patrili k majetnejšej skupine obyvateľstva. "Moja Ford Cortina bola vyrobená v roku 1964. Predal mi ju pán zo Serede, ktorý s ňou jazdil len na výlety. Väčšinu času ju mal uloženú v garáži. Dva mesiace som ho presviedčal, aby mi ju predal. Každý víkend som za ním jazdil. Bol som vytrvalý a to sa mi napokon oplatilo," povedal Peter Michalčík (32). Jeho Ford Cortina jazdí ešte aj teraz rýchlosťou 140 kilometrov za hodinu. Aj napriek tomu ju motoristi prezývali "plazič cestný". Toto nelichotivé označenie je už minulosťou. "Môžem to potvrdiť. Nedávno som sa s ňou zúčastnil na zraze fordov v Brne a preteky som vyhral," tešil sa Michalčík. Spanilá jazda "mladých veteránov" pokračovala z Petržalky na Tomky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu