Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Predávajú najužší dom v New Yorku, za 2,7 milióna dolárov

Najtenší dom v New Yorku
Najtenší dom v New Yorku

NEW YORK - Údajne najužší dom v New Yorku, ktorý je široký 2,74 metra a dlhý 12,8 metra, je na predaj. Na rozdiel od jeho šírky však predajná cena vo výške 2,7 milióna dolárov rozhodne malá nie je.

Tehlový domček z roku 1873 stojí v ulici Bedford Street vtesnaný do úzkeho priestoru bývalej uličky medzi domy číslo 75 a 77. Uzučký domček je považovaný za miestnu zvláštnosť a turisti si ho často fotografujú. Malá pamätná doska na dome pripomína, že tu bývala americká poetka Edna Millayová a tiež známa antropologička Margaret Meadová.

Realitný maklér Alex Nicholas uviedol, že je o tento dom pomerne veľký záujem a že sa má počas jedného dňa stretnúť s troma potenciálnymi kupcami, ktorí si ho chcú pozrieť. Súčasní majitelia kúpili nehnuteľnosť v roku 2000 za 1,6 milióna dolárov.

Vnútorné obytné priestory sú veľmi tesné aj na newyorské pomery, rovnako malé rozmery majú izby vo všetkých troch poschodiach.

"Kvôli týmto neštandardným rozmerom domu si musia jeho obyvatelia veľmi dobre premyslieť, ako miestnosti zariadia," upozornil Nicholas. Webové stránky realitnej kancelárie opisujú dom s niekoľko izbami, s kuchyňou, jedálňou a salónikom n prvom poschodí, dvoma obývacími izbami na druhom poschodí a na poslednom poschodí so spálňou a sociálnym zariadením. Na prvom poschodí sú navyše padacie dvierka, ktoré vedú do upraveného suterénu.

Dom má veľké okná vpredu aj vzadu, podkrovné strešné okno aj malú predzáhradku, ktoré mu prepožičiavajú vzdušnosť, dostatok svetla a osobité čaro. Budúci kupec požadovanú cenu zaplatí predovšetkým kvôli jeho jedinečnosti, histórii a umiestneniu v jednej z najslávnejších častí New Yorku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu