Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Za skoncovanie s fajčením mužom uhradia svadbu

BRATISLAVA - Istá dobročinná organizácia v hlavnom meste Saudskej Arábie Rijáde prišla s prevratnou myšlienkou. Mladým mužom uhradí náklady na svadbu výmenou za to, že prestanú fajčiť. Stovky mužov o túto anti-fajčiarsku kampaň prejavili záujem, vrátane nefajčiarov, ktorí si tento zlozvyk osvojili, len aby sa na tomto projekte mohli podieľať.

Všetky titulky v Rijáde kampaň propagujú sloganom: "Vy sa postarajte o svoj zlozvyk a my sa Vám postaráme o svadbu."

Vo väčšine arabského sveta, je to práve ženích, ktorý hradí výdavky na svadbu. O víťazoch veľkej ceny sa rozhodne v zlosovaní 6. augusta. Dvadsiati uchádzači získajú vybavenie zadarmo.

Vysoké ceny za svadbu spôsobujú, že Arabskí muži ju často odkladajú, až kým nenasporia dosť peňazí, aby sa mohli oženiť.

Niektorí ľudia v Saudskej Arábii túto kampaň kritizovali. Jedna skupina oponovala, že môže znehodnotiť to, čo oni považujú za posvätné, iní nazvali kampaň sexistickou.0

Hovorca organizácie Salem al-Majdali sa vyjadril, že ich hlavným cieľom je vytvoriť nefajčiarsku rodinu. "Fakt, že ľudia o kampani hovoria, nás len utvrdzuje v tom, že cieľ, aby sa myšlienka rozšírila do sveta, sme splnili," uzavrel. V Saudskej Arábii fajčí asi štvrtina z takmer 28 miliónov obyvateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu