Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Vyberte si agentúru podľa svojich potrieb

Čoraz viac ľudí sa snaží zamestnať, alebo naopak, získať zamestnanca pomocou personálnej agentúry. Na Slovensku ich pôsobí veľa, len tých, ktoré majú povolenie Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, je 117. Ako si z tejto ponuky vybrať?

Predtým, ako zveríte svoje údaje personálnej agentúre, overte si jej kvalitu

Správne rozhodovanie vyžaduje mať poruke dostatočné množstvo informácií. Preto si najprv treba pozrieť zoznamy personálnych agentúr. Jeden z nich sa dá stiahnuť na webovej stránke spomenutého ústredia práce (http://www.upsvar.sk). Z tohto zoznamu si treba vybrať niekoľko agentúr, navštíviť ich www stránky a porovnávať. Je dôležité prekonať rešpekt k elektronickému svetu. Ak neskôr napíšete personálnej agentúre e-mail, bude to pre ňu znakom, že s počítačom pracovať viete.

Veľa napovie kvalita samotnej www stránky, no ešte viac zoznam klientov - referencie. Tam treba sledovať ani nie tak ich počet, ako skôr kvalitu. Ak dostala personálna spoločnosť dôveru známych a veľkých firiem pôsobiacich na Slovensku dlhodobo, dá sa predpokladať, že aj našim problémom sa budú venovať s náležitou úctou, porozumením, flexibilitou a záujmom. Aj malá firma môže byť dobrá, riziko je však väčšie.

Dôležité je snažiť sa zistiť zameranie agentúry. Ak sa špecializujú na administratívu, asi budú mať problém nájsť prácu zváračovi. Rovnako významné je aj regionálne hľadisko. Ak firma ponúka prácu len v Bratislave, dá sa predpokladať, že sa nesnaží zohnať klientov v iných kútoch Slovenska. Tam, kde je ponuka práce menšia, treba na vyhľadanie klienta prejaviť väčšiu snahu.

Pohovor v personálnej agentúre má svoje špecifiká. Personálna konzultantka agentúry Lugera a Maklér Iveta Kompišová zdôraznila tieto:

1. Predtým, ako sa vyberiete do konkrétnej personálnej agentúry, zistite si o nej čo najviac informácií.

2. Pri dohodovaní stretnutia si zapíšte adresu, čas stretnutia, meno a kontakt na vášho konzultanta.

3. Na stretnutie príďte o 5 minút skôr.

4. Snažte sa získať čo najviac informácií o pozícii, o ktorú máte záujem.

5. Pre istotu si prineste aj svoj životopis a doklady o vzdelaní.

6. Pripravte si otázky o ponúkanej práci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu