Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

V New Yorku predstavili auto pre psičkárov

Honda Element
Honda Element

NEW YORK - Američania si čoskoro budú môcť kúpiť auto, ktoré bude maximálne ústretové voči psom, v zadnej časti bude mať pohodlný pelech, zabudované bude mať nádobu s vodou, ale aj rampu na nastupovanie pre menej čulých štvornohých miláčikov.

Vozidlo vyvinul japonský automobilový výrobca Honda a verziu Honda Element za pomoci záchranárskeho psa Sammyeho predstavil na medzinárodnej výstave Auto Show v New Yorku.

Vozidlo je vybavené ľahko umývateľnými poťahmi, psí pelech je vybavený zábranami, ktoré psa zabezpečia aj v prípade zrážky. Ako uviedol hovorca spoločnosti Sage Marie, dizajn auta v sebe spája bezpečnosť aj komfort. "Myslíme si, že o auto bude medzi milovníkmi psov naozaj záujem," dodal.

Súčasný model Element stojí dnes v USA o niečo viac ako 20 tisíc dolárov (15068 eur), cenu verzie pre psov výrobca zatiaľ neurčil. Ako povedal projektant Hondy James Jenkins, Američania ročne minú na svojich psov asi 41 miliárd dolárov (308897762 eur), do dvoch rokov by to malo byť až 52 miliárd (391772771 eur), čo naznačuje veľký trh pre vozidlo. Honda pre psy sa má na americkom trhu objaviť na jeseň tohto roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu